Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Colegiul Tudor Vianu din Capitală: Mai mulți părinți au dat în judecată liceul

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala elev plange

Părinții mai multor elevi de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din Capitală au cerut în instanță ca liceul să fie obligat să constituie o comisie de anchetă disciplinară pentru că reclamațiile lor legate de comportamentul a doi dintre profesori a rămas fără răspuns. Este vorba despre nereguli în comportamentul a doi profesori care au fost reclamați în perioada în care cursurile s-au desfășurat online, scrie Digi24.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

Aceștia, spune avocatul grupului de părinți, au fost observați în timpul școlii online chiar de părinții care, din cauza pandemiei, se aflau acasă împreună cu copiii lor, și au putut vedea felul în care se desfășoară orele.

„Părinții au constat un comportament departe de aceste valori (ale școlii - n.n.). Au constatat că au existat afirmații cu caracter nervos, au manifestat dezinteres față de predarea actului, s-au abordat subiecte fără aplicabilitate în materia respectivă, iar acest lucru a fost constatat cu ușurință de reprezentanții legali ai copiilor pentru că au fost acasă. Analiza a fost mai simplă, au sesizat prin propriile simțuri ce se întâmplă cu copiii. După predarea actului educațional au sesizat că au tulburări emoționale copiii - nu își mai doreau să intre în online, le era teamă că vor avea de-a face cu o conduită neprofesională, afirmații jignitoare. Au avut tulburări anxioase, repercusiuni - au existat și coșmaruri”, a explicat avocatul Georgiana Dragomiroiu.

Aceasta susține că părinții nu au solicitat măsuri drastice, ci doar să se constate că este vorba despre abateri disciplinare. Părinții au făcut sesizări la conducerea liceului de câteva luni și nu li s-a oferit niciun răspuns. „S-a menționat că nu pot dispune ei efectuarea cercetării prealabile pentru că nu au competență. Legea decide cine are competență, așa că părinții au fost nevoiți să acceseze căile legale. Școlile sunt de interes public așa că refuzul de soluționare se rezolvă pe calea instanței - instanța vede dacă a avut loc o soluționare și va dispune organizarea anchetei”, a mai spus avocatul.

Contactați de Digi24, reprezentanții unității de învățământ spun că au demarat deja o anchetă disciplinară care îi vizează pe cei doi profesori, dar că nemulțumirile părinților ar avea altă cauză: „Părinții sunt nemulțumiți, asta știm. Nu referitor la școala online, ci la cum sunt notați elevii sunt nemulțumiți”, a spus reprezentantul liceului. Acesta anunță totuși că a început o anchetă împotriva celor doi profesori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.