Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la Euro 2020: Anglia s-a calificat în finală cu un gol marcat dintr-un penalti ușor acordat, în reprizele de prelungiri

www.gettyimages.com
harry kane

Anglia-Italia este finala Euro 2020! Englezii s-au calificat în ultimul act după ce au fost conduși de Danemarca. Danezii au marcat primul gol din lovitură liberă de la acest turneu final. Mikkel Damsgaard a deschis scorul cu un şut superb din lovitură liberă de la 25 de metri. A fost primul gol încasat de englezi în competiție.

În turneul autogolurilor, Anglia a dus meciul în reprizele de prelungiri prin danezul Simon Kjaer, care l-a învins pe Kasper Schmeichel, în minutul 39.

În minutul 102, Joackim Maehle a avut o intervenție, în careu, asupra lui Raheem Sterling, iar arbitrul a dictat penalti. A fost cerut și verdictul VAR, dar decizia a rămas neschimbată. Harry Kane a executat, Kasper Schmeichel a respins în față, dar atacantul Angliei a trimis mingea în poartă și echipa în finală.

Din minutul 106, Danemarca a jucat în zece jucători. Mijlocaşul Mathias Jensen s-a accidentat şi a părăsit terenul, după ce selecţionerul Kasper Hjulmand epuizase toate schimbările.

Înaintea partidei, căpitanul Angliei, Harry Kane, i-a oferit omologului său danez Simon Kjaer un tricou al naţionalei engleze cu numele lui Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac la primul meci jucat de Danemarca la această ediţie a Euro-2020, cu Finlanda. Eriksen şi personalul medical care i-au salvat viaţa au fost invitaţi de UEFA la finala de duminică.

De asemenea, o pânză imensă reprezentând tricoul lui Eriksen a fost desfăşurată pe teren, înaintea startului.

Românul Ovidiu Haţegan a fost al patrulea oficial, iar Sebastian Gheorghe, arbitru asistent de rezervă.

Au evoluat următoarele echipe:

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Show - Phillips, Rice (Henderson '95) - Saka (Grealish '69, Trippier '106), Mount (Foden '95), Sterling - Kane. Selecţioner Gareth Southgate;

Danemarca: Schmeichel - Christensen (Andersen '79), Kjaer, Vestergaard (Wind '105) - Stryger Larsen (Waas '67), Hojbjerg, Delaney (Jensen '88), Maehle - Braithwaite, Dolberg (Norgaard '67), Damsgaard (Poulsen '67). Selecţioner Kasper Hjulmand.

Cartonaşe galbene: Maguire '49 / Waas '72.

Daniel Makkelie - Hessel Steegstra şi Jan de Vries (toţi din Olanda) - Ovidiu Haţegan;

Arbitri VAR: Pol van Boekel (Olanda), Christian Gittelmann (Germania), Pawel Gil (Polonia).

Anglia va întâlni în finală Italia. Ultima partidă a competiţiei va avea loc duminică, de la ora 22.00, tot pe Stadionul Wembley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.