Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Jocurile Olimpice: un schior şi un antrenor critică alegerea Chinei drept gazdă a Jocurilor Olimpice

https://www.insidethegames.biz/
beijing jo 2022 jocurile olimpice de iarna

Britanicul Gus Kenworthy, schior acrobatic medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 2014, şi antrenorul american de patinaj viteză Adam Rippon au criticat acordarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 Chinei, din cauza problemei privind drepturile omului în această ţară, informează AFP, relatează Agerpres.

"După părerea mea, eu nu cred că o ţară trebuia să fie autorizată să găzduiască Jocurile dacă are poziţii josnice în materie de drepturi ale omului", a spus Kenworthy, joi, pentru postul BBC.

"Eu ştiu că Jocurile Olimpice sunt foarte importante pentru China şi că este mereu în fruntea clasamentului pe medalii, dar luând poziţie împotriva sa de manieră concretă, am putea determina o schimbare pozitivă. Dar totul se rezumă la bani până la urmă. Părerea mea este că ea nu este adaptată pentru a găzdui Jocurile", a precizat schiorul de 30 de ani pentru presa britanică.

La rândul său, Adam Rippon a declarat, de la Beijing, pentru postul CNN, că speră ca Jocurile să aducă o mai mare supraveghere a ţării gazdă. "Ce sper eu de la aceste Jocuri este să existe o atenţie mai mare asupra problemelor drepturilor omului, iar acest lucru să pună presiune pe guvernul chinez pentru a se apleca asupra acestor probleme".

"Dar întrebarea este de ce se atribuie Jocurile Olimpice unei ţări unde se întâmplă astfel de lucruri", a adăugat Rippon pentru televiziunea americană, medaliat cu bronz pe echipe la JO 2018 şi actual antrenor.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă debutează oficial, vineri, la Beijing, sub spectrul pandemiei de Covid-19, dar şi al boicotului diplomatic iniţiat de ţările occidentale.

Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări aliate au iniţiat un boicot diplomatic al JO 2022, legat de situaţia drepturilor omului în China. Organizaţiile pentru drepturile omului au criticat mult timp Comitetul Internaţional Olimpice pentru că a atribuit Chinei Jocurile din această iarnă, invocând modul în care este tratată populaţia uigură şi alte grupuri minoritate, pe care Statele Unite l-a calificat drept genocid. China a negat însă acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.