Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Lille: Antrenorul Marcelo Bielsa cere mai mult de 18 milioane de euro despăgubiri

www.bbc.co.uk
Marcelo Bielsa

Antrenorul argentinian Marcelo Bielsa cere mai mult de 18 milioane de euro de la clubul francez de fotbal Lille OSC, care l-a demis în luna decembrie, scrie vineri L'Equipe. 18.682.958 de euro este suma exactă cerută de Bielsa cu titlul de indemnizaţie de concediere şi de prejudicii suferite după ce a fost demis pentru abatere gravă de oficialii lui Lille. Din această sumă, mai mult de 13 milioane de euro ar însemna salariile pe care tehnicianul ar fi urmat să le primească, iar 5 milioane, prejudicii, conform Agerpres.

Bielsa, revenit în Argentina, ar fi atacat clubul la tribunalul de comerţ, pentru încetare de plată, dar şi la tribunalul pentru conflicte de muncă. Bazându-se pe un precontract semnat cu preşedintele clubului, Gerard Lopez, înainte de depunerea contractului oficial la Liga de Fotbal Profesionist (LFP), Bielsa, care câştiga împreună cu staff-ul său 560.000 de euro brut pe lună, estimează că ar trebuie să beneficieze de o clauză "paraşută" care ar obliga-o pe Lille să achite această sumă chiar în cazul demiterii tehnicianului pentru abatere gravă.

Potrivit L'Equipe, Bielsa ar fi obţinut o primă de 100.000 de euro pentru calificarea în Liga Campionilor şi una de 30.000 de euro în caz de calificare în Europa League, iar fiecare victorie în Ligue 1 i-ar fi adus 5.000 de euro. Pentru cupele naţionale el ar fi avut prime identice cu ale jucătorilor. Contractul prevedea ca Bielsa să aibă o maşină Audi A8 sau una similară, să locuiască în hotel de 5 stele, iar apropiaţii lui să beneficieze de 105 nopţi în hoteluri de 5 stele pe ansamblul celor doi ani de contract ai tehnicianului.

Lille are deja mari probleme financiare şi există serioase îndoieli în ce priveşte capacitatea sa de a-i plăti lui Bielsa o sumă atât de ridicată. În decembrie, Direcţia Naţională pentru Controlul Gestiunii (DNCG) i-a interzis clubului să facă transferuri şi l-a obligat să prezinte până la sfârşitul lui ianuarie o garanţie financiară de 25 de milioane de euro. Gruparea din nordul Franţei a obţinut bani vânzându-l pe Martin Terrier la Olympique Lyon pentru 15 milioane de euro (plus bonusuri de 4 milioane).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.