Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la MAE, după ce Elena Udrea și Alina Bica au fugit în Costa Rica: Ambasadorul a fost DEMIS/ UPDATE

facebook.com
Udrea Bica

UPDATE: MAE: Ambasadorul Ion Vîlcu a fost rechemat de la post la cerere, pentru că va prelua o nouă funcţie internaţională

Elena Udrea și Alina Bica, două dintre cele mai puternice femei în regimul Traian Băsescu, au fugit din România! Au ajuns în Costa Rica, unde fostul ministru a cerut, deja, regim de refugiat politic. Ambele au condamnări, în prima instanță, cu executare, iar în cazul lui Udrea o eventuală condamnare definitivă nu ar putea fi pusă în aplicare tocmai din cauză că ar fi primit statutul de refugiat.

MAE a avut, zilele trecute, o primă reacție în acest caz și a spus că ambasada României care avea în jurisdicție și Costa Rica nu a fost înștiințată de autoritățile statului din America Centrală că Udrea ar fi primit statutul de refugiat. Însă, scandalul a atins pragul maxim în MAE, astfel că a fost decisă demiterea ambasadorului, iar Klaus Iohannis a semnat decretul rechemării.

Citește și: Șoferii sunt loviți în plin: Ce proiect controversat li se pregătește-Aceste mașini vor fi interzise

”Decret privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras.”, se arată în decretul semnat de președinte.

În iunie 2016, preşedintele Iohannis l-a acreditat pe Ion Vîlcu - ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Statele Unite Mexicane. Ulterior, el a fost acreditat ambasador şi în celelalte state.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu ia atitudine! Sare în apărarea persoanelor neajutorate! Cazul șocant din Argeș .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.