Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la MAE. Unul dintre ambasadorii propuşi de Iohannis, sub anchetă

mae

Marţi, 19 mai, comisiile de politică externă din Parlament au audiat a doua parte a ambasadorilor propuşi de Iohannis. Pe lângă Maior, Hurezeanu şi Cioroianu, pe trebuia să mai fie audiaţi alţi 11 ambasadori. De pe listă a dispărut însă unul dintre cei propuşi, fără ca acest lucru să fie anunţat.

Ministerul român al Afacerilor Externe a amânat audierea ambasadorului Mihail Constantin Grigorie, propus pentru acreditarea în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Cehă. Constantin Grigorie face obiectul unei anchete a Corpului de Control al MAE, după ce a apărut într-un clip publicitar de tip teleshopping în care se foloseşte de funcţia sa şi de reputaţia ministerului.

Vezi şi: Un ambasador apare în reclame pentru a-și rotunji veniturile

Deşi este la doar câteva luni de pensionare, Constantin Grigorie a fost propus ca ambasador în Cehia pentru că "este diplomat de carieră. În ceea ce priveşte mandatele sale anterioare de ambasador, conform procedurii, acestea au fost exercitate cu respectarea tuturor etapelor procedurale legale (desemnare, obţinerea avizelor consultative din partea Comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, decret semnat de preşedintele României, exercitare propriu-zisă a mandatului de ambasador). Pe parcursul exercitării acestor funcţii nu au fost înregistrate abateri."

"În ceea ce priveşte audierea acestuia pentru acreditarea în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Cehă, aceasta a fost amânată până la finalizarea anchetei în desfăşurare. Ancheta a fost iniţiată de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică al MAE, urmare apariţiei în mass-media a unui articol însoţit de un video-clip în care au fost folosite în scopuri publicitare imaginea MAE, precum şi numele şi funcţia ambasadorului", explică MAE, pentru ziare.com.

În urmă verificărilor preliminare efectuate de Corpul de Control, cazul a fost înaintat Consiliului de onoare al Corpului diplomatic şi consular spre soluţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.