Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la Muzeul Ţăranului Român - Proiecţia unui film, întreruptă de credincioşi: 'Hey Soros, leave them kids alone...' / VIDEO

captura Facebook VICE Romania
scandal film Muzeul Taranului Roman

Un grup de creștini a întrerupt proiecția filmului 120 de bătai pe minut, la Muzeul Țăranului Român, motivând că filmul este despre homosexuali, iar "țăranul român este creștin ortodox".

Citeşte şi: Proteste MASIVE în Ucraina: manifestanţii cer îndepărtarea de la putere a preşedintelui Poroşenko / FOTO

Mai mulți oameni cu icoane în mâini au început să cânte "Mântuiește Doamne, poporul tău!" și Imnul României în timpul difuzării filmului 120 de Bătăi pe Minut, care rula, duminică seară, la Muzeul Țăranului Român, scrie Realitatea TV.

Credincioșii au urcat pe scenă MȚR cu pancarte cu mesaje precum "România nu e Sodoma și Gomora" și "Hey Soros, leave them kids alone".

În sala de cinema și-a făcut apariția și Poliția. Oamenii care au întrerupt filmul spun că "un film cu acest subiect este inadmisibil să fie proiectat" la MȚR, pentru că "este un film despre homosexuali", iar "țăranul român e creștin ortodox". Oamenii spun că nu reprezintă nicio asociație, ci sunt membri ai poporului român.

120 de bătăi pe minut este câștigătorul marelui premiu al juriului la Cannes 2017. Filmul prezintă acțiunile organizației civice ACT UP din Franța anilor 90 și activismul acesteia privind accesul persoanelor homosexuale infectate cu HIV la tratament, despre conștientizare, despre iubire și moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.