Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România i-a dat drept de survol ministrului Apărării din Rusia pentru a ajunge la Chișinău/ UPDATE

Twitter
Serghe Șoigu

Ministrul Apărării din Rusia, Serghe Șoigu, a survolat cu acceptul autorităților române spațiul aerian al României, în condițiile în care împotriva oficialilor ruși au fost adoptate sancţiuni după anexarea Crimeii şi agresiunea din Est.

EXCLUSIV Mișcare interesantă. Mircea Diaconu la un pas să intre în cursa prezidențială

Șoigu are interdicţie de a pătrunde în spațiul aerian al Ucrainei, dar de data a trebuit să zboare deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României pentru a ajunge în Republica Moldova.

În 2017 autoritățile române au interzis aeronavei în care se afla Dmitri Rogozin, pe atunci vicepremier, să pătrundă în spațiul aerian al țării noastre în drumul său spre Chişinău.

Totuși... ministrul apărării rus, Serghe Șoigu, nu se află pe lista celor vizați de sancțiunile occidentale după anexarea Crimeei de către Federația Rusă.

UPDATE - REACÈšIA MAE

Ambasada Federației Ruse la București a solicitat, prin Direcția Relații Consulare a Ministerului Afacerilor Externe al României, acordarea autorizației diplomatice de survol pentru tranzitarea spațiului aerian al României cu o aeronavă TU-214, în data de 24.08.2019, pentru desfășurarea deplasării ministrului apărării al Federației Ruse în Republica Moldova, Chișinău. Conform competențelor stabilite prin legislația în vigoare Direcția Consulară a transmis solicitarea Secției survol, relații și reglementări aeronautice din M.Ap.N.Menționăm că după verificările specifice la nivelul M.Ap.N. și M.A.E. a fost acordată autorizarea diplomatică de survol a spațiului aerian al României.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.