Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la Operă: Ministrul Culturii l-a demis pe directorul interimar...pe Facebook

opera

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat joi seară că, în urma discuţiilor purtate în cursul zilei cu colectivul Operei Naţionale Bucureşti a decis să-l retragă din nou din funcţia de director general interimar pe George Călin, după ce repunerea acestuia în acest post a declanşat un amplu protest al angajaţilor instituţiei. Anunţul a venit, la fel ca şi precedentele, pe Facebook, în postarea sa Alexandrescu admiţând că luase hotărârea de a-l numi din nou pe Călin la conducerea ONB condiţionat de balerinii Johan Kobborg şi Alina Cojocaru. Totuşi, protestul angajaţilor ONB continuă şi nici reprezentaţia de joi a spectacolului Falstaff nu s-a ţinut, întrucât instituţia rămâne îm continuare fără conducere.

Vlad Alexandrescu a avut joi o întâlnire cu colectivul Operei Naţionale Bucureşti, în sala de spectacole, după ce cu o zi înainte nu se prezentase la întrevederea convocată chiar de el şi a preferat să anunţe hotărârea repunerii în funcţie a lui George Călin pe Facebook. La discuţiile de joi, artişti de renume din cadrul ONB şi al Teatrului de Operetă "Ion Dacian" au luat cuvântul şi i-au transmis ministrului că repunerea lui George Călin la conducerea instituţiilor ar fi o greşeală, întrucât acesta face parte din sistemul care a fost condus de Răzvan Ioan Dincă, directorul general suspendat al ONB, trimis în judecată, în prezent, pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Citește și: Emma Zeicescu: Am fost în iad

După întâlnirea de la ONB, Alexandrescu anunţase că va reflecta la întreaga situaţie după ce a ascultat şi părerea majorităţii angajaţilor instituţiei şi că va anunţa în curând o decizie.

"Soluția propusă ieri pentru Opera Națională București a fost găsită ca urmare a unei negocieri cu Johan Kobborg și Alina Cojocaru, purtate din dorința ca ei să-și continue activitatea la Operă, negociere în care a fost pusă drept condiție această numire. În fața protestului de la Operă și a împotrivirii manifeste a artiștilor, este însă evident că dl George Călin nu-și poate exercita funcția, așa încât am decis să îl retrag de la conducerea Operei. În zilele următoare voi face o nouă numire", a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Citește și: Angela Gheorghiu a uitat să intre pe scenă la un mega-concert / VIDEO INCREDIBIL

Vestea retragerii lui George Călin de la conducere, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, a fost primită cu aplauze de angajaţii aflaţi în continuare în sala de spectacole de la ONB. Spectacolul care trebuia să aibă loc de la ora 19.00, Falstaff de Verdi, a fost anulat, la fel ca reprezentaţia de miercuri, întrucât angajaţii ONB au anunţat că vor continua protestul până la numirea în funcţie a unei persoane integre şi care să vrea binele instituţiei. Angajaţii au spus, de altfel, că ei susţin repunerea la conducerea ONB a dirijorilor Vlad Conta şi Tiberiu Soare, înlăturaţi de Alexandrescu după ce tot el i-a numit, pe rând, în funcţia de director general interimar tocmai la presiuni făcute de Johan Kobborg şi Alina Cojocaru care au ameninţat cu întreruperea colaborării cu Opera din Bucureşti.

Citește și: Prinţul George va apărea pe un timbru, pentru prima dată / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.