Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Sectorul 1: se cer reduceri de fonduri la şcoli şi spitale (DOCUMENT)

Primaria Sectorului 1
Primaria Sectorului 1

Ultima zi de precampanie electorală a marcat încă un scandal politic la Sectorul 1 al Capitalei. Edilul a convocat o ședință de îndată, solicitând consilierilor locali rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli adoptat cu 3 luni în urmă, pe data de 12 februarie. Anterior, au mai fost încă 11 tentative de rectificare.

Însă problema invocată de criticii acestei inițiative constă în conținutul său. Clotilde Armand susține reducerea cu 230 de milioane de lei a sumelor pentru şcoli (180 de milioane) şi spitale (50 de milioane), în condițiile problemelor grave ale ambelor domenii. Recent, problema siguranței în școli a fost expusă în urma mai multor incidente care au avut drept victime elevii, în vreme ce și puținele unități sanitare suferă la capitolul investiții și dotări.

În acest context, consilierii locali ai PSD şi PNL din Sectorul 1 au refuzat reducerea fondurilor alocate celor două domenii, acuzând și necheltuirea sumelor prevăzute pe anul trecut, în condițiile problemelor majore cu care locuitorii de confruntă, mai ales la capitolele salubritate, drumuri și întreținerea spațiilor verzi.

O altă problemă ridicată de aleșii locali este maniera legală aleasă pentru o astfel de convocare, câtă vreme ședințele de îndată sunt precis reglementate în Codul administrativ. La art. 134, acesta prevede că „În caz de forţă majoră şi/sau de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, ai oraşului sau ai municipiului/subdiviziunii administrativ-teritoriale [...] convocarea [...] se face de îndată”. Or, în situația de față, este greu de crezut că reducerea fondurilor dedicate învățământului sau sănătății poate fi justificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.