Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Spitalul Judeţean Brăila: Cadru medical de conducere, consilier local PSD, vizat de o anchetă penală

justitie procurori

Procurorii Parchetului Judecătoriei Brăila anunţă că au deschis un dosar penal în care este vizat un cadru medical. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Valentin Pătârlăgeanu, asistent coordonat în cadrul Spitalului 3, parte a Spitalului Judeţean Brăila, şi consilier municipal PSD.

"La data de 28.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost înregistrat dosarul penal nr.2017/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art.352 al.2 Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că, în data de 07.04.2020, într-o unitate spitalicească de pe raza municipiului Brăila, un angajat cu atribuţii de coordonare a convocat la o instruire o parte a personalului instituţiei, fară a fi respectate măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea coronavirusului, în condiţiile în care în acea unitate era internată o persoană infectată cu COVID-19.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale", se arată într-un comunicat al Parchetului Judecătoriei Brăila.

Medicul chirurg Octavian Georgescu a lansat, recent, o serie de acuzații dure pe rețelele de socializare, la adresa conducerii CJ Brăila și a asistentului coordonator al Corpului B al Spitalului Județean, Valentin Pătârlăgeanu. Georgescu a publicat pe pagina sa de Facebook o serie de imagini și o filmare video în care Pătârlăgeanu (consilier municipal PSD) face instructaj privind măsuri anti-COVID pe holurile spitalului, înconjurat de o mare de oameni, cadre medicale. Medicul a subliniat că situația este una gravă și departe de procedurile impuse de autorități privind distanțarea socială. De cealaltă parte, Pătârlăgeanu susține că spitalul nu avea atunci pacienți confirmați cu COVID-19 și punctează că a respectat procedura, convocând strict doar asistenții-șefi pentru instructaj, ceilalți angajați ajungând să fie prezenți din proprie inițiativă. Consilierul a afirmat că îl va acționa în instanță pe Georgescu, lider sindical, pentru că a postat imagini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.