Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Timişoara: Consilierii liberali îi cer primarului Fritz să prezinte public decontul deschiderii oficiale a Programului Capitală Europeană a Culturii

timisoara 2023

Consilierii locali liberali îi cer primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, să prezinte public cheltuielile aferente deschiderii oficiale a Programului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii şi atrag atenţia asupra "lipsei de transparenţă" privind organizarea evenimentului, anunță Agerpres.

Grupul liberalilor din forul legislativ municipal îi cere edilului publicarea costurilor totale alocate pentru organizarea evenimentului şi descrierea tipurilor de cheltuieli efectuate, dar şi prezentarea în plenul Consiliului Local Timişoara a unui raport din partea Centrului de Proiecte, structură delegată pentru cheltuirea banilor publici şi coordonarea întregului eveniment, arată un comunicat al Biroului de presă al PNL Timiş, remis, miercuri seara, AGERPRES.

Consilierii liberali semnalează de asemenea că împotriva cerinţelor şi avertizării transmise de Comisia Europenă, "primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz, a politizat reputatul titlu european şi a plătit anunţuri în spaţiul online în care Programul Naţional Timişoara - Capitală Europeană a Culturii" a fost atribuit USR-ului, arată sursa citată.

"Fără îndoială, există controverse serioase şi fundamentate privind organizarea deschiderii deschiderii oficiale a TM2023 de către Centrul de Proiecte Timişoara. Toate aceste discuţii pot fi utile dacă Centrul de Proiecte îşi îndreaptă atenţia asupra echipei cu care a lucrat, dacă identifică cine şi unde a greşit. Până acum s-a mers pe încredere şi iată, au cheltuit milioane de euro pe un eveniment catalogat ca fiind submediocru, cu grave încălcări ale etichetei impuse de protocol şi pe alocuri, chiar cu încălcarea legii. În loc să fie susţinute, au fost atacate valorile Timişoarei: nu s-a respectat tricolorul, nici drapelul, Catedrala este şi astăzi mascată de acea schelă ciudată, iar Biserica Ortodoxă Sârbă a fost acoperită de scena pe care a urcat Taraful de Caliu", a declarat Cosmin Tabără, viceprimar liberal al municipiului Timişoara.

Clarificarea aspectelor legate de organizarea deschiderii oficiale a TM2023 este importantă deoarece acesta a fost primul eveniment major organizat de echipa Centrului de Proiecte Timişoara şi "este deja un exemplu de rele practici".

"Dacă publicul şi autorităţile responsabile trec cu vederea haosul organizatoric şi cheltuirea fără discernământ a banului public, pe viitor, nu există nicio certitudine că acest model nu se va repeta pe tot parcursul anului 2023", se arată în comunicatul PNL Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.