Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la USR: se lasă cu plângeri penale

Un nou scandal de proporții se anunță în universul celor care ar trebui să promoveze cultura. După ce au avut loc mai multe excluderi din Uniunea Scriitorilor, acum începe scandalul între fostul președinte Nicolae Manonescu și actualul președinte Cistian Teodorescu.

Citește și: Un fost ofițer SRI dinamitează sistemul! Cine ar fi 'PĂPUȘARUL' lui Florian Coldea

Citește și: Victor Ciutacu face dezvăluiri INCENDIARE despre Florian Coldea: mi-a cerut 2 lucruri

Citește și: INTERVIU- Victor Ciutacu, dezvăluiri TULBURĂTOARE despre Coldea și Kovesi

Citește și: Victor Ponta ZGUDUIE România: Anunță că va spune TOT CE ȘTIE! Alina Bica vrea și ea

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu îi dă ULTIMATUM lui Klaus Iohannis: Totul e LEGAT de Florian Coldea

Fostul președinte al Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, susține că actuala conducere comite abuzuri și amenință chiar cu depunerea unor plângeri penale.

În replică, Teodorescu susține că nu există niciun abuz, ba mai mult, îi acuză pe ”baronii literaturii române” că recurg la excluderi pentru a-și ascunde ilegalitățile.

"Jurnaliștii care iau de bune ceea ce le spune N.Manolescu, fostul președinte al Uniunii Scriitorilor, vorbesc despre un scandal în USR. Unii dintre ei cred că există două uniuni ale scriitorilor paralele. Nu e adevărat, la fel cum nu e adevărat că unii ar fi adevărații, iar alții pretinșii lideri ai USR. După ultimele două adunări generale ale membrilor Uniunii există o singură conducere a USR. Și ea nu-l are în frunte pe N. Manolescu.

În ce ar consta însă acest așa-zis scandal? În faptul că scriitorii din Grupul de Reformă al Uniunii vor ca asociația din care fac parte să respecte legile în vigoare? E scandalos că acești scriitori fac adunări generale, așa cum scrie în Legea asociațiilor și fundațiilor din România? Sau e inexplicabil de ce N.Manolescu îi amenință sau îi șantajează pe membrii USR pentru a nu participa la aceste adunări pentru a nu afla că Manolescu și echipa sa de realeși îi îndeamnă pe scriitori să încalce legile în vigoare?

Dacă azi în România respectarea legilor înseamnă să provoci scandal, așa cum vrea să dea de înțeles N.Manolescu, cel care îi exclude din USR pe scriitorii care nu se lasă înșelați de un statut care încalcă grosolan și riscant pentru viitorul acestei uniuni, ci iau în serios Legea asociațiilor și fundațiilor din România, atunci aș admite că noi sîntem scandalagii. Cum nu e cazul, îi acuz pe N.Manolescu și pe ceilalți baroni ai literaturii române că provoacă scandal și recurg la excluderi din USR pentru a-și ascunde ilegalitățile", a spus Cristian Teodorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.