Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Vaslui după ce un bărbat de 51 de ani a murit cu zile: Ambulanţa care i-ar fi putut salva viaţa a rămas blocată în noroi

ambulanta

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au informat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că autorităţile locale din comuna Deleşti, acolo unde o autospecială TIM solicitată să intervină în cazul unui pacient inconştient a rămas blocată în noroi, nu au răspuns din prima solicitării de a veni în sprijinul salvatorilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Oreste cutremură scena! Cine sunt cei care ‘au împiedicat alunecarea țării în dictatura infracțională’

"În data de 25.05.2019, prin numărul unic 112, la ora 05.55 s-a primit un apel prin care se anunţa faptul că în localitatea Albeşti, comuna Deleşti, judeţul Vaslui, membrii unei familii au găsit în locuinţa proprie un pacient în vârstă de 51 ani, aflat în stare de inconştienţă. Imediat, la faţa locului a fost trimisă o ambulanţă Terapie Intensivă Mobilă. Pe DC 105, la ora 06.15, din cauza aluviunilor aduse de şuvoaiele formate în urma precipitaţiilor căzute în cursul nopţii, ambulanţa nu a mai putut înainta. Situaţia a fost imediat raportată în dispeceratul unităţii, care a încercat să ia legătura cu autorităţile locale pentru a trimite utilaje în sprijin, dar timp de câteva minute nu a răspuns nimeni la telefon. Urmare a situaţiei ivite, s-a luat hotărârea ca la faţa locului să fie trimise încă trei autospeciale, un autoturism marca Duster, o şenilată şi un autocamion tip ACI, subofiţerii având misiunea de a transporta medicul la pacient şi de a scoate ambulanţa din noroi", precizează sursa citată.

Citește și: Mircea Badea răbufnește! Reacția moderatorului după declarația lui Liviu Dragnea

Reprezentanţii ISU afirmă că între timp autorităţile locale au răspuns apelurilor telefonice şi au trimis în ajutor un buldoexcavator şi un autoturism de teren.

Citește și: Oreste cutremură scena! Cine sunt cei care ‘au împiedicat alunecarea țării în dictatura infracțională’

"Medicul de pe ambulanţa T.I.M. şi-a continuat deplasarea la caz folosind un autoturism de teren, iar la ora 06.45 a ajuns la pacient. La ora 06.50, medicul a constatat şi declarat decesul pacientului, conform procedurilor legale în vigoare. Ulterior, la ora 07.14 ambulanţa T.I.M. Vaslui a ajuns la locul intervenţiei, iar la ora 07.15 s-a dispus retragerea din dispozitiv", se mai arată în comunicatul de presă.

Citește și: Scandal uriaș înainte de alegeri! Ieșire violentă a Olguței Vasilescu

O autospecială de Terapie Intensivă Mobilă solicitată să intervină în cazul unui bărbat de 51 de ani din comuna Deleşti, aflat în stare de inconştienţă, a rămas împotmolită pe un drum comunal, pacientul decedând ulterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.