Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un scandal mocnește în coaliție: reprezentanții PNL sunt nemulțumiți de Cristian Ghinea (surse)

bizmagazin.ro
pnl usr plus

Mai mulți lideri PNL și-au exprimat nemulțumirea față de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS), spun surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Reprezentanții PNL sunt nemulțumiți  de faptul că Ghinea nu a solicitat asistență de la alți reprezentanți din Guvern pentru a face proiectul PNRR mult mai bine.

Vizate sunt proiectele de irigații, pentru care țara noastră ar fi putut accesa până la 2,5 miliarde de euro.

Reprezentanții PNL sunt dezamăgiți că C. Ghinea nu a solicitat prezența altor reprezentanți din Guvern care să explice toate detaliile tehnice din proiect, astfel încât România să nu aibă probleme în fața UE. De asemenea, au declarat surse pentru STIRIPESURSE.RO, s-a acuzat o lipsă de comunicare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene si ministerele de linie, fapt care a generat discuții si necesități de clarificare în raport cu comisia. În sedință, Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost „negru de suparat” și a zis că trebuie să se mai insiste la negocieri pe proiectele cu irigatiile.

La finalul săptămânii trecute Cristian Ghinea spunea la Digi24 că este nemulțumit de anumiți colegi din Guvern,  care nu s-ar fi implicat în programul PNRR.

În acest context preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de lucru, la Palatul Cotroceni, luni, 26 aprilie, pentru ora 16.00 pe această temă.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Au fost convocaţi la Cotroceni prim-ministrul României, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

În ultimele zile, în spaţiul public au apărut dezbateri contradicţii referitoare la PNRR, după ce vicepremierul Dan Barna a afirmat că părţi din PNRR au fost respunse de Comisia Europeană. Ulterior, ministrul Ghinea a denunţat un "fake news", susţinând că PNRR nu a fost trimis la C.E., deci Comisia nu putea să îl respingă.

Citește și: VIDEO - Abia venită în fruntea ministerului, Ioan Mihăilă anunță împrumuturi masive în sănătate: două centre de arși vor fi construite .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.