Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal MONSTRU - Pensionari lăsați fără BANII de înmormântare de CAR

bani-lei-salariu

Sute de membri ai unei Case de Ajutor Reciproc au anunțat Poliția că asociația nu mai are bani pentru a-și onora obligațiile față de deponenți, aceștia semnând o petiție prin care semnalează că plățile în contul unor ajutoare de înmormântare au întârziat. Poliția a declanșat o anchetă, scrie Mediafax.

Citește și: Victor Ponta, BOMBĂ cu CEAS - Anunță suspendarea finanțării de la stat pentru partide: 'Bugetul pe 2019 e un fake'

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în acest caz se poate vorbi despre proasta gestiune a fondurilor asociației. Se pare că problemele au apărut după decesul președintelui asociației care numără cel puțin 500 de membri din orașul Tg.Bujor și din comunele învecinate.

În acest moment, conturile Casei de Ajutor Reciproc sunt goale și numeroase plăți către membrii cotizanți nu au fost făcute.

Poliția Galați confirmă că a primit o petiție și anunță că a demarat o anchetă.

„Poliția Târgu Bujor a primit o petiție din partea unor persoane din localitate și va verifica aspectele semnalate în document”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Cotizanții sunt revoltați și cer măsuri împotriva celor care au gestionat fondurile Casei de Ajutor Reciproc.

„Și tata a plătit an de an acolo. Rușine mare ce se întâmplă, sper să se găsească o soluție și să plătească vinovații pentru situația asta”, a scris o gălățeancă pe facebook, în timp ce altă persoană solicită intervenția organelor de anchetă: „Exista poliție, trebuie făcută o anchetă. Mulți oameni necăjiți au dat bani pentru a avea urmașii lor cu ce sa îi îngroape. Acum, după mai bine de 20 de ani de cotizație nu sunt bani? E grav.”

Pensionarii care au cotizat la CAR-ul din localitate s-au plâns primarului din orașul Târgu Bujor, care a prezentat cazul pe facebook.

„Această Asociație constituită din membri pensionari cotizanți, în principal acordă un ajutor de deces membrilor familiilor, între 100 și 800 lei, acordă împrumuturi (acum nu sunt sume de recuperat). O asociație independentă, nonprofit, piramidală, condusă de un președinte (decedat) ales de Adunarea Generală (peste 500 membri)... Acest CARP este în incapacitate de plată. Adică faliment. Sunt de platit sume restante constând în ajutoare de înmormântare”, a anunțat, pe facebook, primarul orașului Târgu Bujor, Liviu Gîdei.

În paralel cu ancheta Poliției, va fi convocată Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc care va stabili ce bunuri are asociația și ce măsuri pot fi luate pentru ieșirea din impas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.