Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal MONSTRU în PNL după demersul lui Orban împotriva lui Dăncilă. Ce i se reproșează liderului liberal

scandal

Scandal uriaş în şedinţa PNL. Liberalii nu reuşesc să se înţeleagă dacă vor susţine sau nu formal plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea, informează Antena3.

Sunt două tabere, iar opozanţii îi reproşează lui Orban că nu s-a consultat cu partidul înainte să depună sesizarea.

Deja au fost membri care au cerut să se dea un vot de încredere pentru ceea ce a făcut Ludovic Orban, susține sursa citată.

Reacțiile negative privind denunțul lui Ludovic Orban au apărut încă de săptămâna trecută în spațiul public.

Amintim că secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor, declara că liderul PNL, Ludovic Orban nu s-a consultat în partid privind plângerea penală la adresa premierului.

„Domnul Orban nu s-a consultat în interiorul partidului când a luat această decizie. Eu, personal, nu sunt adeptul unor astfel de plângeri, vă spun foarte deschis. Eu sper că are elemente cât se poate de clare pe care se bazează când a făcut acest lucru”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Bolojan.

O poziție similară a avut și fosta președintă a PNL, Alina Gorghiu: „Este un demers pe care Ludovic Orban și l-a asumat în nume personal și care nu a fost discutat în partid. Și chiar dacă ar fi fost discutat nu s-ar fi putut merge pe o astfel de acțiune, care nu este specifică unui partid. E un act individual, bazat pe contextul prevăzut de lege. Dacă a făcut-o, există suficiente motive pentru a susține o asemenea plângere. Sunt informații publice, dar poate are și alte informații, pe care să le comunice. Acțiunea premierului Dăncilă încalcă normele legale și Constituția, este un guvern incompetent și a afectat relațiile internaționale. Am convingerea că a greșit, dar nu știu dacă putem să considerăm acest lucru o infracțiune. Procurorii trebuie să vadă dacă există temei pentru plângere, nu trebuie confundate situația juridică și cea politică”, a spus Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.