Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL monstru în Polonia. Opoziția acuză guvernul că vrea aducerea a 100.000 de refugiați

refugiati

Liderul partidului conservator polonez Dreptate şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, formaţiune favorită la alegerile legislative de pe 25 octombrie, a acuzat miercuri guvernul de la Varşovia că a acceptat un acord secret pentru primirea a până la 100.000 de refugiaţi musulmani, transmite agenţia EFE. 

El a susţinut că a obţinut această informaţie de la 'surse de încredere ale Comisiei Europene', fără să le precizeze. 

Pe de altă parte, Jaroslaw Kaczynski, care a fost premier între anii 2005 şi 2007, a atras atenţia asupra riscurilor sanitare pe care le implică sosirea refugiaţilor, cerând guvernului să ţină cont şi de problemele de sănătate publică ce ar putea apărea. În acest sens a dat ca exemplu cazurile de holeră descoperite printre refugiaţii ajunşi în Austria sau cele de dizenterie din insulele greceşti. 

Actualul executiv condus de Ewa Kopacz a acceptat cotele obligatorii de refugiaţi, impuse pe 22 septembrie la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al UE (JAI). Înaintea acelei reuniuni, executivul polonez a insistat de fiecare dată pe primirea refugiaţilor exclusiv pe o bază voluntară, dar în final s-a răzgândit brusc şi a sprijinit în cele din urmă cotele obligatorii. 

Această decizie a stârnit un val de critici în Polonia şi a radicalizat campania electorală, situaţie de natură să crească popularitatea lui Kaczynski chiar înaintea alegerilor. El este considerat un politician naţionalist-conservator, iar poziţia sa de respingere a imigranţilor extracomunitari a fost bine primită de o mare parte a polonezilor care, conform sondajelor, resping în proporţie de 56% cotele obligatorii de refugiaţi. 

De când a început criza refugiaţilor, Kaczynski a insistat pe dificultăţile pe care le implică integrarea musulmanilor în Europa. Într-una din intervenţiile publice, el a dat exemplul unor cartiere din Suedia, afirmând despre acestea că poliţia locală nu are curajul să pătrundă acolo şi că drapelul suedez nu poate fi arborat în respectivele zone. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.