Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru în Ungaria: Ryanair a scăpat de taxele suplimentare pe profit scumpind biletele/ Amenda primită a fost contestată

Ryanair

Operatorul aerian low-cost Ryanair Holdings PLC a anunţat miercuri că a contestat în instanţă amenda impusă în urma unei investigaţii a protecţiei consumatorilor din Ungaria pentru că a transferat spre consumatori costul noii taxe, care are ca obiectiv profiturile excesive, transmite Reuters.

În mai, un set de taxe suplimentare pe bănci, companii aeriene şi de asigurări a fost anunţat în Ungaria, în încercarea de a strânge 815 miliarde de forinţi şi a reduce un deficit bugetar în creştere.

Noua povară impusă industriei aeriene implică o taxă în valoare de 10 până la 25 euro pentru fiecare pasager care din iulie pleacă din Ungaria.

Autorităţile de la Budapesta au acuzat Ryanair de încălcarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor. Compania irlandeză a fost amendată cu 300 de milioane de forinţi (726.000 de dolari), după ce a majorat preţul biletelor pentru a face faţă noii taxe, pe care şeful Ryanair, Michael O'Leary, a numit-o "jaf la drumul mare" şi "prostească".

Ryanair şi-a exprimat încrederea că "Tribunalele UE vor valida decizia de a transfera către pasageri această taxă retroactivă".

Michael O'Leary a declarat că legislaţia UE garantează libertatea companiilor aeriene în stabilirea preţurilor şi transferarea spre consumatori a taxelor retroactive. "Aplicarea unei taxe asupra profiturile excesive sectorului aerian din Ungaria, care înregistrează pierderi, este inexplicabilă, şi va avea ca rezultat doar scumpirea zborurilor din şi către această ţară, şi reducerea competitivităţii faţă de alte aeroporturi din Europa Centrală", a avertizat şeful Ryanair.

Anterior, reprezentanţii Ryanair au cerut autorităţilor retragerea noii taxe, spunând că măsura va afecta turismul şi economia ungară.

Luni, Guvernul Ungariei a declanşat o investigaţie asupra operatorului aerian low-cost Wizz Air Holdings PLC pentru posibila încălcare a legislaţiei privind protecţia consumatorilor.

Ministerul Justiţiei din Ungaria susţine că a primit multe plângeri la adresa Wizz Air deoarece operatorul aerian cu sediul în Budapesta nu ar fi oferit informaţii şi asistenţă clienţilor ale căror zboruri au fost întârziate sau anulate. De asemenea, Wizz Air este acuzată că nu a acordat cazare şi o nouă rezervare pentru pasagerii afectaţi, nu a răspuns plângerilor consumatorilor în termen de 30 de zile şi operează o linie telefonică de asistenţă pentru clienţi cu suprataxă, ceea ce contravine legislaţiei şi drepturilor consumatorilor din Ungaria, a precizat Ministerul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.