Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL Organizatorii Cluj Pride au fost AMENDAȚI: aceștia acuză că NU sunt egali cu românii care merg la pelerinaje

smartradio.ro
lego lgbt

Organizatorii marșului Cluj Pride au fost amendați pentru depășirea numărului de participanți la peste o lună de la organizarea evenimentului. Ei au contestat sancțiunea și se consideră discriminați deoarece la un pelerinaj religios s-a permis participarea a circa 10.000 de oameni. Marșul Cluj Pride 2021 a avut loc pe 22 august, dar organizatorii au primit sancțiunea după cinci săptămâni, scrie Mediafax.

Citește și: Mitropolia Moldovei CRITICĂ marșul LGBT de la Iași: 'În fața păcatului, răspunsul este pocăința. Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească'

„În data de 23 august, autoritățile "au întors armele" și a fost întocmit un proces verbal în lipsa președintelui Pride România, Andrada Popa, sancțiunea fiind în valoare de 2000 de lei. Procesul verbal a fost servit la aproape o lună după, într-un dulce dar ironic spirit ardelenesc. Am primit acest cadou ulterior cu toate că Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj declara în presă în data de 22 august că manifestarea publică s-a desfașurat fără incidente, singura sancțiune aplicată fiind un avertisment celor 3 persoane care au fost identificate cu un banner cu un mesaj instigător la adresa participanților”, spun organizatorii de la Pride România.

Ei mai spun că se simt discriminați deoarece tot în august autoritățile au permis organizarea unei procesiuni religioase cu aproximativ 10.000 de paricipanți.

„Nu putem să nu observăm dubla măsură a legislației actuale, dat fiind că înainte cu o săptămână de Marşul Cluj PRIDE, a avut loc la Mânăstire Nicula un pelerinaj religios de "Sf. Mărie", la care credincioşii au mers în procesiune 10 kilometrii, iar la aceasta au participat, potrivit relatărilor presei, aproximativ 10.000 de oameni. Când la un pelerinaj participă 10.000 de persoane, iar la un marş 1.000 de persoane, ambele desfăşurate în aer liber, oare virusul cum face diferența? Încă căutăm răspunsul”, precizează Pride România.

Membrii asociației au contestat sancțiunea în instanță și anunță că „vom lupta împotriva a ceea ce considerăm a fi o nedreptate și discriminare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.