Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal pe alocațiile copiilor! Florin Cîțu răspunde la atacurile lui Firea: 'E în campanie electorală. PSD a arătat cât de josnic e ca partid'

florin citu

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a reacționat după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că protestează faţă de blocarea dublării alocaţiilor pentru copii.

„Eu nu cred că a existat în istorie un partid mai cinic, care să facă acțiuni mai mizerabile decât ce face PSD. Să vii să folosești copiii, emoțional, pentru a câștiga voturi. Doamna Firea este în campanie electorală. Anul acesta, PSD a arătat cât de josnic este ca partid. În perioada de pandemie, să votezi împotriva stării de urgență... Eu nu cred că a existat un partid care să facă așa ceva în toată Europa. La starea de alertă, la fel s-a întâmplat, când a fost vorba de purtarea măștii, la fel s-a întâmplat. Acesta este PSD, asta face, calcă pe cadavre pentru a câștiga voturi. Este un lucru mârșav pe care îl fac cei de la PSD. Tot timpul a luat decizii împotriva românilor”, a spus Cîțu la B1 Tv.

10 mari adevăruri despre pandemie! Alexandru Rafila răspunde la cele mai frecvente întrebări despre COVID-19

Cât despre majorarea alocațiilor, ministrul a spus ele nu se pot dubla: „Este puțin mai mult de 15%. Alocațiile nu se pot dubla. Această lege a trecut prin Parlament fără sursă de finanțare, la fel ca legea cu pensiile. Noi nu am atacat la CCR dublarea alocațiilor, noi am atacat decizia Parlamentului de a spune că nu putem proroga. CCR a spus că Parlamentul poate să decidă să nu proroge o lege. Vom crește alocațiile, vom anunța în ședința de Guvern, în câteva zile. PNL a dublat alocațiile acum un an și am fi vrut și acum să putem să dublăm alocațiile. Nu este o problemă că nu dorim. În același timp, suntem într-un context dificil, un context global economic îngrozitor. Dorim să le dublăm, dar vom avea o creștere la 1 august, vom avea una substanțială la 1 ianuarie și încă una anul viitor. Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Vom merge acum între 15 și 20%. În acest proiect de lege vine și creșterea din ianuarie, și anul viitor. Vom dubla alocațiile într-o perioadă foarte scurtă. Este un efort enorm pentru buget. Aceștia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiții, investiții care ar fi putut garanta creșteri și plata de alocații în viitor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.