Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL | PNL, reacție furtunoasă după acuzațiile Clotildei Armand: 'Proiectul privind rezilierea contractului Romprest, complet iresponsabil'

sigla pnl

Reprezentanții PNL, organizația din Sectorul 1 al capitalei, susțin că proiectul primarului Clotilde Armand privind rezilierea contractului de salubrizate este complet iresponsabil. Liberalii au refuzat să participe la ședința convocată de Armand în care se discută despre contract.

Liberalii au trimis o scrisoare deschisă cetățenilor din Sectorul 1.

„Dragi cetățeni, de luni de zile, sunteți supuși unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei și șobolanilor. Dar cel mai mare pericol este incompetența soră cu minciuna din primăria sectorului 1. De dragul circului mediatic, pentru a-și construi platforma pentru alegerile prezidențiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele, sănătatea și calitatea vieții. Știm că v-ați săturat până peste cap. Circul trebuie oprit”, scrie în mesajul liberalilor.

Potrivit PNL, consilierii liberali au fost convocați joi seara pentru ședința de vineri, la prânz. Ei au explicat că au refuzat să participe la ședință deoarece primarul nu are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a lua decizii legate de contractul cu firma de salubrizare.

Liberalii mai susțin că nu sunt întrunite condițiile legale pentru reziliere deoarece Primăria nu a început discuțiile cu reprezentanții firmei pentru reducerea tarifelor.

„Rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet iresponsabil, dar doamna Armand nu riscă nimic. Pentru că aruncă toată răspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de către dumneavoastră, cetățenii fără vină ai sectorului 1”, mai scrie în scrisoarea PNL.

Liberalii mai spun că și prefectul capitalei s-a pronunțat în favoarea continuării contractului și o acuză pe Clotilde Armand că încalcă legea.

„Prin neplata facturilor legale, cu bun de plată, primarul încalcă legea, acumulează penalități și blochează ridicarea gunoiului. Nu spunem noi asta, justiția o spune. Acum câteva zile, justiția a decis prin hotărâre executorie că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalități pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să își asume pe persoană fizică aceste prejudicii”, precizează liberalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.