Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL SEXUAL în politică: O scriitoare face acuzații grave la adresa unui fost ministru

Scriitoarea franceză Ariane Fornia, fiica fostului ministru din timpul lui Nicolas Sarkozy, Eric Besson, îl acuză pe fostul ministru socialist și membru al Consiliului constituțional, Pierre Joxe, că a agresat-o sexual în primăvara lui 2010, ceea ce acesta dezminte, relatează vineri AFP.

Într-o postare intitulată "#moiaussi": fie ca rușinea să-și schimbe tabăra" publicată pe blogul ei, Ariane Fornia povestește mai multe agresiuni sexuale a căror victimă susține că a fost, scrie agerpres.ro.

Citește și: Afacerea care a ÎNCINS spiritele în PSD! Cât a câștigat Marius Pieleanu de pe urma sondajelor Avangarde

Hashtag-ul "moi aussi" înscrie acest demers în ampla mișcarea de denunțare a agresiunilor sexuale care a început după acuzațiile de viol și agresiune împotriva fostului magnat de la Hollywood, Harvey Weinstein.

Scriitoare susține că a fost agresată de Pierre Jox la Opera Bastilia din Paris, însă acesta răspunde că acest denunț "puțin plauzibil" îl șochează mult și că alegațiile care îl privesc "sunt false".

Citește și: Telekom pregătește o MEGA-TRANZACȚIE! Ce VINDE gigantul în telecomunicații

"Un domn venerabil se așază la dreapta mea (...) Reprezentația începe. La sfârșitul a zece minute, venerabilul domn are mâna pe coapsa mea", a povestit ea, adăugând că i-a respins mâna de mai multe ori.

"Mâna îi alunecă în interiorul coapsei, urcând spre zona genitală. I-am tras mâna mai ferm și am scos un strigăt de indignare surd, cu gura închisă. Toată lumea se uită la mine. El se oprește. Zece minute mai târziu, el reîncepe. I-am băgat unghiile în mână. Este o luptă tăcută, grotescă, chiar în incinta Operei Bastilia", relatează scriitoarea.

Citește și: Un cunoscut senator pune la zid băncile: Ce proiect de lege a depus și cum vor fi favorizați românii

După ce inițial a scris pe blogul său că este vorba despre "un fost ministru al lui (Francois) Mitterand", fostul președinte francez, Ariane Fornia a declarat pentru revista L'Express că agresorul său a fost Pierre Joxe.

Întrebat de săptămânal despre presupusa agresiune, Eric Besson a declarat: "Eram nebun de furie, absolut nebun de furie. Am vrut să merg acasă la Joxe și să-l lovesc, dar apoi am auzit îngrijorările fiicei mele, într-o situație care era complicată pentru mine și din cauza căreia ea avea de suferit. Am tăcut".

Citește și: Lovitură de proporții pentru Vasile Blaga! Cum vor să-l „dărâme” procurorii

Într-o declarație pentru AFP, Pierre Joxe, în vârstă de 82 de ani, a precizat: "Mă voi exprima mai pe larg despre acest subiect săptămâna viitoare după ce îmi voi lua timpul de a analiza toate datele acestei afaceri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.