Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL SEXUAL la Conservatorul din Paris: Ce le-a făcut la zeci de studente un profesor

libertatea.ro
femeie abuzată

Ministrul francez al culturii, Roselyne Bachelot, a afirmat sâmbătă că "urmăreşte îndeaproape" o anchetă deschisă după apariţia unor acuzaţii de agresiuni sexuale ce ar fi fost comise de un profesor al Conservatorului din Paris, transmite AFP.

"Urmăresc îndeaproape ce se întâmplă la Conservatorul Naţional de Muzică şi Dans din Paris" a declarat ministrul pentru cotidianul Le Parisien, în contextul unei întrebări cu privire la măsurile împotriva violenţelor sexuale din industria muzicală.

Site-ul de ştiri online Mediapart a raportat în iunie demiterea profesorului şi deschiderea unei anchete preliminare din aprilie pentru "agresiune sexuală asupra unui minor". Potrivit Mediapart, "aproximativ cincizeci de mărturii" fuseseră colectate în timpul unei investigaţii interne, unele denunţând agresiuni sexuale împotriva mai multor elevi, potrivit Agerpres.ro.

Nici Conservatorul şi nici Parchetul din Paris, contactate de AFP în luna septembrie, nu au confirmat acest scandal.

Conform ministrului culturii, conducerea prestigioasei instituţii a fost "informată" din luna martie de aceste acuzaţii pe care le-a semnalat, la rândul său, procurorilor.

"A fost lansată o anchetă, a existat o procedură disciplinară, comisia competentă s-a întrunit în iulie. Dar, întrucât situaţia nu era suficient de clară, am cerut inspectoratului meu general să intervină pentru a face lumină", a precizat ea.

Ministrul culturii aşteaptă un raport detaliat al Inspecţiei generale în data de 15 octombrie.

Postul de radio France Musique a anunţat în septembrie că s-a încercat concedierea pentru abateri grave a suspectului, un profesor de violoncel, însă acesta nu a putut fi dat afară din lipsă de dovezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.