Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL SEXUAL la FC Barcelona: Ce le făcea un antrenor copiilor

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Mai multe plângeri au fost depuse împotriva unui fost antrenor emblematic de la centrul de juniori al clubului de fotbal FC Barcelona, care este acuzat de violenţe sexuale într-o instituţie în care a predat.

"Mai multe plângeri au fost depuse" în ultimele zile în această afacere, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al Mossos d'Esquadra, poliţia regională catalană, fără a dezvălui numărul lor, data exactă a depunerii sau conţinutul lor.

"S-a deschis o anchetă, dosarul nu este închis şi poliţia aşteaptă să aibă un anumit număr de plângeri" pentru a înainta cazul justiţiei, a continuat el.

Potrivit unei anchete publicate vineri de ziarul catalan Ara, care a făcut efectul unei bombe, în jur de şaizeci de foşti elevi de la Escola Barcelona, o şcoală primară din metropola catalană, spun că au fost victimele sau martorii unor violenţe sexuale comise timp de mai bine de 20 de ani de Albert Benaiges.

Ziarul menţionează "masturbări practicate lângă copii de 13 ani, vizionarea împreună a unor filme pornografice, atingeri şi jocuri cu caracter sexual", fapte care s-ar fi întâmplat la duşuri, în sala de sport a şcolii, în locuinţa antrenorului sau în tabere.

Profesor de educaţie fizică în această instituţie timp de 38 de ani, până în 2010, bărbatul a fost zeci de ani unul dintre antrenorii emblematici de la centrul de juniori al Barcei, fiind cel care l-a descoperit pe Andres Iniesta.

Plecat câţiva ani în străinătate, el a revenit la club ca unul dintre coordonatorii centrului de juniori după alegerea lui Joan Laporta ca preşedinte al grupării în luna martie. El a plecat de curând de la Barca.

"Acest domn nu mai lucrează la Barca din motive personale", a răspuns laconic presei sâmbătă Joan Laporta.

"Adunăm toate informaţiile posibile pe această temă, iar când le vom avea, ne vom pronunţa oficial", a adăugat el, înainte de a oferi ziua următoare "cel mai deplin sprijin tuturor eventualelor victime care ar fi suferit de pe urma acestor acte condamnabile".

"FC Barcelona colaborează cu Mossos d'Esquadra pentru a face pe deplin lumină şi a stabili dacă unele din aceste fapte au avut loc în cadrul entităţii noastre", a mai spus el, promiţând "să nu se ascundă".

"Dacă se va găsi un caz" la centrul de juniori al Barcei, "ne vom confrunta cu situaţia cu cea mai mare transparenţă".

În februarie 2019, un alt caz a afectat-o pe Atletico Madrid. Clubul s-a despărţit de un antrenor de la centrul de juniori care a recunoscut că a abuzat sexual în anii 1970 un copil în şcoala unde preda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.