Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal și acuze extrem de grave, după festivalul SAGA: Artiștii consacrați nu ai mai venit, iar fanii își cer banii înapoi

Facebook
saga festival

După ce doi dintre invitații principali ai festivalului SAGA, care a avut loc între 23-25 iunie la Romaero, nu au putut ajunge la București din motive de sănătate, participanții evenimentului își exprimă nemulțumirea față de organizatori, acuzându-i că nu au informat în prealabil și au continuat să vândă bilete.

Unii dintre participanți solicită returnarea banilor și semnalează și alte probleme întâmpinate la festival. În replică, organizatorii susțin că au anunțat imediat ce au luat cunoștință de situație și recunosc dificultățile întâmpinate în ceea ce privește accesul la festival, conform Libertatea.

"Amuzant. Cel mai dezamăgitor festival. Am cumpărat un bilet pentru 3 zile și am fost doar o zi, nu mai avea sens", "O organizare dezastruoasă", "Nu voi mai participa niciodată la Saga", "Ne-ați înșelat în față", "Sunteți cel mai jalnic festival după '89", "Ați vândut bilete cu artiști inexistenți", "Ar trebui să facem plângeri la ANPC" sunt doar câteva dintre sutele de comentarii negative postate de participanții la cea de-a treia ediție a festivalului SAGA pe pagina de Facebook sau într-un grup creat special.

Potrivit organizatorilor, la evenimentul desfășurat în perioada 23-25 iunie, pe terenul Romaero din cartierul Băneasa, au participat peste 165.000 de persoane. Prețurile biletelor au variat între 200 de lei pentru acces general la festival și 300 de lei pentru un bilet VIP pe zi.

Ce probleme au fost la SAGA

O parte dintre participanții la Saga Festival 2023 reclamă principalul lor motiv de nemulțumire și solicită returnarea banilor, și anume anularea a trei artiști, inclusiv doi headlineri, în ziua în care aceștia ar fi trebuit să susțină recitalurile.

Cei trei artiști menționați sunt rapperii americani Lil Nas X și Wiz Khalifa, pentru care festivalierii susțin că au cumpărat bilete, și artistul canadian Sickick.

Varianta artiștilor

Cu doar câteva ore înainte de momentul programat pentru intrarea sa pe scenă, Lil Nas X, unul dintre cei mai anticipați cântăreți, a postat pe Instagram că nu va putea participa la Saga Festival din cauza unor probleme de sănătate. Cu toate acestea, doar două zile mai târziu, el a susținut un recital pe scena festivalului Glastonbury din Regatul Unit.

Într-un alt anunț, Saga Festival a informat că Wiz Khalifa, un alt renumit rapper internațional, a suferit o accidentare și nu va putea ajunge la festival, cu doar câteva ore înainte de momentul programat, duminică, 25 iunie după-amiază. Organizatorii au postat acest anunț pe Instagram, însoțit de un videoclip în care se poate vedea artistul deplasându-se cu ajutorul cârjelor.

Într-adevăr, Wiz Khalifa a făcut mai multe postări pe Twitter începând cu 23 iunie, în care a menționat că s-a rănit grav la spate. În dimineața zilei de 24 iunie, el a postat un videoclip în care se vede că folosește cârje. În acele postări, artistul a exprimat disconfortul și durerea resimțită, menționând că medicamentele pentru durere nu îl ajută.

Două dintre mesajele sale din 23 iunie au fost: "Rahatul ăsta doare al dracului și medicamentele pentru durere nu mă ajută" și "Ridică-te și droghează-te. Trebuie să ai grijă de osul ăla din spate".

Mulți participanți la festivalul Saga au exprimat nemulțumirea lor cu privire la anularea neanunțată a artiștilor și modul în care organizatorii au gestionat situația. Aceștia au remarcat că anularea lui Lil Nas X și Sickick s-a produs chiar în momentul în care trebuiau să urce pe scenă, iar anunțurile au fost făcute în ultimul moment. Unul dintre participanți a observat că îmbolnăvirea și revenirea lui Lil Nas X după doar două zile par dubioase, iar anularea lui Sickick poate fi atribuită unor probleme de programare a zborului.

Un alt participant a menționat că a depus o plângere la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în legătură cu situația. Criticii consideră că vânzarea de bilete pentru ziua de duminică, avându-l ca headliner pe Wiz Khalifa, chiar dacă organizatorii știau de timpuriu că acesta nu va putea participa, și refuzul returnării banilor poate fi considerat o înșelăciune.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.