Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal și bătăi cu scaune la Petrolul-FCSB! Un jandarm, rănit grav în incidente, iar mai mulți suporteri ai lupilor galbeni interziși de pe stadioane

gsp.ro
suporteri petrolul

FCSB și Petrolul au încheiat la egalitate derby-ul din etapa a 14-a din SuperLiga României. Dar din păcate incidentele și-au făcut loc și la Ploiești. Cu mai puțin de 30 de minute înainte de finalul partidei, ultrașii din peluza rezervată galeriei Petrolului s-au luat la bătaie cu jandarmii aflați în acel sector.

Pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, dintre echipele ,,ACS Petrolul 52” şi ,,S.C Fotbal Club FCSB SA” de pe stadionul Ilie Oana, din data de 28 octombrie a.c., suporterii galeriei echipei gazdă au folosit în mod repetat materiale pirotehnice, iar la jumătatea reprizei a doua, acțiunile acestora au culminat cu aprinderea unui fular cu însemnele echipei adverse, fluturându-l în zona publicului. Din cauză că grupul de suporteri nu a răspuns solicitărilor angajaților firmei de pază sau celor cu responsabilități pe linie PSI, această acțiune a pus în pericol siguranța spectatorilor din peluză, fapt ce a determinat intervenția unei grupe de jandarmi din cadrul unității pentru eliminarea riscului.

Cu ocazia intervenției, suporterii au devenit violenţi şi au provocat o altercație cu forţele de ordine. În momentul retragerii forțelor de ordine din peluză, un jandarm s-a lovit la piciorul drept, accidentarea nefiind cauzată de acțiunile suporterilor.

Acesta a necesitat îngrijiri medicale de specialitate și deplasarea la Spitalul de Urgență Ploiești pentru investigații. În acest moment, el se află în afara oricărui pericol.

În urma măsurilor de ordine adoptate, au fost constatate și sancționate un număr de 14 fapte contravenționale, la regimul Legii 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 3680 lei , totodata față de un număr de 7 persoane fiind dispusă măsura complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

În cazul a 2 persoane au fost întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de deținere fără drept de materiale pirotehnice potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, respectiv o faptă de deținere de substanțe interzise potrivit Legii 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.