Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL Tolontan, despre filiera PSD de la Spitalul de Oftalmologie. Monica Pop, protejată politic

stareapresei.ro
tolontan

Directori de spitale numiţi politic şi protejaţi de politicieni, sunt dezvăluirile incendiare care apar într-un nou episod publicat pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan. Potrivit unor documente, Monica Pop este cel mai longeviv director de spital din Capitală.

Ea a beneficiat însă de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA la spital și șeful Comisiei de concurs.

Florian Popa a fost și rectorul Universității de Medicină Carol Davila din București.

În această calitate, Florian Popa o numește prorector pe Monica Pop din 2004 și pînă în 2012.

Apoi, pentru ca relația să fie simetrică, pe 16 iulie 2010, deputatul PSD Florian Popa se pune singur în Consiliul de Administrație al Spitalului de Oftalmologie, acolo unde Pop este director.”, scrie Tolontan.

Rezultatul protecției este faptul că Monica Pop ajunge să cedeze un spațiu al spitalului public unei firme unde este angajată vreme de patru ani.

Moise Guran DEMOLEAZĂ PSD: BOICOT împotriva Gabrielei Firea

Din 2007 și până în 2011, Monica este atât director al Spitalului de Oftalmologie, cât și angajat al Monona, căreia îi promite prin contract să-i fie fidelă.

În schimb, Monica Pop primește un salariu mic de la Monona, de 500 de lei lunar.

Monica Pop semnează nu doar contractul cu Monona, ci și prelungirea, cu mărirea spațiului cedat de spital, în 1999, 2002, 2007 și 2012.

Monona aparține unui medic Mihai Ghiță. Iar administrator este Munteanu Daniela Anisoara, doctor în cadrul Spitalului de Oftalmologie”, continuă Tolontan.

În momentul izbucnirii scandalului Hexi, Monica Pop a spus că ”Noi nu avem substanțe din astea!”. Dar are. Prin încredințare directă”, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său, care arată cum „Spitalul de oftalmologie a avut în ultimii trei ani mai multe contracte de încredințare directă, în valoarea totală de aproximativ 15.000 de euro, cu Hexi. Au cumpărat POLYODINE, substanța pe care testele Guvernului și ale Parchetului General au identificat-o ca fiind diluată cu 30%”.

Încă din momentul în care am început investigația Hexi Pharma, ni s-a spus că lucrurile vor merge greu, pentru că există filiere politice care protejează spitalele, managerii din toată țara, și nu e vorba doar de filiera PSD, e vorba de filiere care sunt alocate în funcție de culoarea politică în toată țara. Teoretic, acești manageri nu trebuie numiți politic. Asistăm la o numire care are conotații penale. Rectorul de la acea vreme al Carol Davila devenise deputat PSD, în momentul acesta este senator PSD, explică Tolontan, publicând o serie de documente care demonstrează cum înscăunează și protejează politicienii directorii de spitale.

mai mult pe tolo.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.