Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL: Un președinte de țară a fost înregistrat aprobând MITUIREA unui deputat

procurorul-marin-nita-din-calarasi-trimis-in-judecata-pentru-luare-de-mita

Preşedintele brazilian, Michel Temer, a fost înregistrat de proprietarul unei companii în timp ce îşi dădea acordul pentru plata unor sume de bani cu scopul de a cumpăra tăcerea fostului şef al deputaţilor Eduardo Cunha, potrivit cotidianului O Globo, citat de AFP.

Michel Temer s-a întâlnit la 7 martie cu Joesley Batista, unul dintre proprietarii grupului J&F care controlează în principal gigantul din domeniul produselor din carne JBS, a informat ziarul. Cu acel prilej, Batista i-a explicat şefului statului că îi plăteşte sume de bani lui Eduardo Cunha, aflat în închisoare, pentru a-i cumpăra tăcerea, a adăugat O Globo.

Înainte de a fi condamnat la sfârşitul luni martie la 15 de închisoare pentru corupţie, Cunha, în trecut unul dintre cei mai influenţi oameni politici din Brazilia, a acţionat pentru destituirea fostei preşedinte de stânga Dilma Rousseff.

"Trebuie să continui asta (plata sumelor de bani)", i-a răspuns preşedintele Temer, potrivit cotidianului.

Citește și: Şefa UNJR, dezvăluiri uluitoare: 'Macovei a spus că Ponta este şantajabil cu ajutorul SIPA'

"Preşedintele Michel Temer nu a cerut niciodată plăţi pentru a obţine tăcerea fostului deputat Eduardo Cunha. El nu a participat sau autorizat nicio operaţiune având ca obiectiv să împiedice o mărturie sau o colaborare cu justiţia a fostului parlamentar", a răspuns preşedinţia Braziliei într-un comunicat.

Parchetul General şi Curtea Supremă a Braziliei au explicat că nu deţin informaţii despre această afacere.

Joesley Batista şi fratele său au semnat un acord cu justiţia pentru a obţine o reducere a pedepsei, a precizat jurnalul.

De mai multe luni, uriaşul scandal de corupţie Petrobras loveşte întreaga clasă politică din Brazilia.

La începutul lui aprilie, Curtea Supremă a autorizat deschiderea a 76 de anchete vizând peste o sută de politice de toate culorile, în cadrul afaceri de corupţie din jurul grupului de construcţii Odebrecht, unul din dosarele afacerii Petrobras.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 a fost condamnată: A primit doi ani de închisoare / VIDEO

În total, 77 foşti membri în conducerea gigantului BTP Odebrecht, care au încheiat înţelegeri cu justiţia în schimbul reducerii pedepselor.

Cei 77 - printre care 'patriarhul' familiei şi preşedintele companiei Emilio Odebrecht, precum şi fiul său şi fost CEO Marcelo Odebrecht, aflat în închisoare - au dat 950 de declaraţii unei echipe de 116 procurori.

Aproape 2 miliarde de dolari ale Petrobras au fost deturnate pentru a alimenta conturile unor partide politice şi ale unor aleşi de toate orientările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.