Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL uriaș în NATO: Germania critică dur Alianța

NATO

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, critică politica NATO faţă de Rusia, pe care o consideră războinică, într-un interviu ce urmează să apară duminică în cotidianul Bild, transmite sâmbătă AFP.

"Ceea ce ar trebui să evităm azi este să inflamăm situaţia cu strigăte războinice şi zăngănit de săbii", a declarat Steinmeier, criticând în mod specific desfăşurarea de forţe NATO în apropierea frontierelor Rusiei.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

"Cine crede că se creează mai multă securitate în alianţă cu parade simbolice de tunuri, în apropierea frontierelor în est, se înşeală", afirmă ministrul german de externe după ce NATO a anunţat luni că urmează să deplaseze patru batalioane în ţările baltice şi Polonia pentru a face faţă "acţiunilor agresive ale Rusiei", potrivit termenilor utilizaţi de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, a estimat joi, tot într-un interviu acordat cotidianului german Bild, că Rusia încearcă să creeze 'o zonă de influenţă prin mijloace militare', informează AFP.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

'Rusia încearcă să creeze o zonă de influenţă prin mijloace militare. Cu încălcarea dreptului internaţional, Moscova a anexat Crimeea şi îi susţine pe separatiştii din estul Ucrainei. Observăm, de asemenea, o militarizare masivă a frontierelor NATO: în regiunea arctică, în regiunea baltică, în Marea Neagră şi până la Marea Mediterană', a subliniat Stoltenberg.

'Avem cunoştinţă despre manevre importante, agresive şi neanunţate dinspre partea rusă şi trebuie să reacţionăm la aceasta', a adăugat el, în contextul în care NATO a anunţat luni că va desfăşura patru batalioane în ţările baltice şi în Polonia.

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

'Ceea ce facem noi are un caracter defensiv; nu dorim să provocăm un conflict, noi încercăm să-l evităm', a explicat secretarul general al NATO, care a estimat că 'staţionarea trupelor în est constituie un răspuns adaptat la acţiunile agresive ale Rusiei'.

Îngrijorate de criza ucraineană şi de potenţialul militar în creştere al Rusiei la frontierele lor, fostele ţări din blocul sovietic care au aderat la NATO după încheierea 'războiului rece' îi cer Alianţei Nord-Atlantice să-şi suplimenteze prezenţa militară pe teritoriul lor, pentru a descuraja orice intenţie de atac din partea Moscovei.

Citește și: Șarpele care a atacat bucătarul în timp ce îl gătea / VIDEO

În acest context, miniştrii apărării ai ţărilor membre ale NATO, reuniţi marţi şi miercuri la Bruxelles, şi-au dat acordul pentru desfăşurarea a patru batalioane a câte 800-1.000 de oameni fiecare, pe bază de rotaţie, în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia, cu trei săptămâni înaintea Summitului de la Varşovia din 8-9 iulie, care ar urma să confirme înăsprirea liniei adoptate de NATO faţă de Rusia, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Surpriza care revoluționează industria porno! Te așteptai la așa ceva?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.