Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL URIAȘ în PNL! Adriana Săftoiu a RĂBUFNIT: 'Spectacol dizgrațios, asta nu e fuziune'

Mediafax
saftoiu-adriana

UPDATE Anca Boagiu a fost realeasă, miercuri, preşedinte al PNL Sector 2, cu 379 voturi ''pentru'' şi 16 ''împotrivă'', după o şedinţă tensionată. Contracandidatul său, Romeo Pop, a avut obţinut 20 de voturi ''pentru'' şi 375 ''împotrivă''.

 

Au fost alegeri cu scandal pentru șefia PNL Sector 2! Alegerile pentru marele post, disputat de Anca Boagiu şi Romeo Pop, au stat sub semnul tensiunilor din cauza suspiciunilor de fraudare a votului, scandalul din sală făcând-o pe Adriana Săftoiu să spună că ceea ce se întâmplă între aripa PNL şi PDL este un "spectacol dizgraţios".

"Spectacolul pe care îl oferim este despre noi, despre PNL. Dacă cumva vă imaginaţi că acest spectacol se întoarce doar împotriva unui singur om, vă înşelaţi. În egală măsură ne plângem şi punem vina pe alţii că vorbim că această fuziune nu a avut loc. Spunem: Vai ce rea este lumea, ce rea este presa, ce răi sunt adversarii când spun că nu a avut loc această fuziune. Păi, aşa cum ne comportăm şi ce am văzut eu aici nu se numeşte fuziune. Aţi folosit toate breşele posibile şi unii şi alţii ca să ajungem la acest spectacol dizgraţios. (...) Ceea ce facem noi aici este ruşinos", a spus miercuri seara prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu, în cadrul alegerilor care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Citește și: Victor Ponta trece peste decizia DNA și vorbește: Intervenție la România TV

Secretarul PNL Bucureşti Costică Canacheu a încercat şi el să calmeze tensiunile susţinând că toţi cei prezenţi sunt membri PNL şi "servesc" partidul în favoarea democraţiei.

Şedinţa Adunării generale PNL Sector 2 a început cu o întârziere de o oră şi jumătate. Scandalul a pornit de la solicitarea candidatului Romeo Pop de a avea 5 reprezentanţi în comisia de numărare a voturilor.

"Vă rog să mă susţineţi ca să am şi eu oameni în comisia de numărare a voturilor", a declarat Romeo Pop, în aplauzele sălii, în timp ce Comisia de organizare a alegerilor dezbătea dacă este statutar sau nu să se suplimenteze numărul membrilor din Comisia de numărare a voturilor.

Anca Boagiu a fost de acord cu supunerea la vot a propunerii contracandidatului.

Citește și: Cafeaua va deveni un LUX: Prețul va EXPLODA în perioada următoare

"Eu care trăiesc în această organizaţie de aprpape 20 de ani. Nu m-am gândit niciodată să pun sub semnul întrebării Comisia de numărare a votului ţinând cont că am dus împreună destul de multe bătălii. (…) Dacă aşa stau lucrurile, pentru a fi echitate şi a răspunde acestor criterii apărute în sală (…) sunt de acord ca şi contracandidatul meu să îşi pună acelaşi număr de oameni în Comisia de numărare. M-aţi luat puţin pe nepregătite pentru că nu mă aşteptam ca între colegi, între doi foşti combatanţi să apară neîncrederea", a spus Boagiu.

Organizatorii nu au căzut de acord asupra numărului total de membri ai comisiei, dacă ar trebui să fie 10 sau 15. Bâlbâielile organizatorilor au fost sancţionate de câţiva participanţi care au vorbeau unii peste alţi încercând să spună cum ar trebui să se procedeze.

Citește și: Chipsurile vor fi înlocuite, în viitor, cu gândacii: Noile tendințe în gastronomie

Boagiu a cerut cuvântul şi a făcut "un apel la normalitate", cerând să se supună la vot orice propunere în ordinea în care a fost făcută. Boagiu a mai spus că "cineva în sală împrăştie nişte plicuri".

"Cineva în sală împrăştie plicuri. Îl rog, să se oprească, să se oprească. Democraţia are alte valori", a strigat Boagiu.

Propunerea lui Romeo Pop, votată şi de Dan Cristian Popescu, nu a întrunit sprijinul majorităţi participanţilor. Anunţul a fost însoţit de proteste în sală şi se contestarea cvorumului, cerându-se apel nominal. Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu a propus suspendarea lucrărilor pentru 5 minute, însă, propunerea nu a fost acceptată.

Citește și: Ai CURAJ? Asta e noua ‘fântână’ de adrenalină din Europa: Firește, e în Amsterdam / VIDEO

"Pe aceste liste sunt 480 de oameni", a susţinut Săftoiu, după ce a verificat listele, precizând că acestea au fost numărate de trei oameni.

Romeo Pop a protestat susţinând că în sală sunt 300 de oameni şi că cvorumul nu este asigurat, afirmaţiile sale fiind însoţie de critici din sală şi de insistenţele Adrianei Săftoiu de a se respecta ordinea de zi, urmând ca cei doi candidaţi să îşi susţină discursurile. Anca Boagiu a susţinut în discursul de prezentare a candiaturii sale că a fost "motorul fuziunii", însă, "din nefericire, după fuziune, la Sectorul 2 unul şi cu unul au făcut doi".

"Din nefericire nu aş putea spune că după fuziune la Sectorul 2 unul şi cu unul au făcut doi. (…) Am contribuit decisiv (…) suntem primii contributori la scorul consolidat pentru municipiul Bucureşti. Şi asta datorită dumneavoastră, chiar dacă unii aţi lucrat într-o echipă şi alţii în alta", spus Boagiu, respingând acuzaţiile de blat cu PSD care i-au fost aduse.

Anca Boagiu a afirmat că "există agende personale" care costă partidul. La rândul său, Romeo Pop a acuzat presiuni. "Am fost aseară la CEx şi am fost umilit că mi-am permis să candidez (…) Ne comportăm aproape rasist când intră un nou membru de partid care nu a fost la fostul PDL", a susţinut Romeo Pop, afirmând că alegerile locale s-ar fi putuut desfăsura liniştit dacă s-ar fi ţinut cont de nemulţumirile unor membri. Rezultatul alegerilor urmează să fie anunţat, anunță Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.