Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ în Turcia, după ce Parlamentul a adoptat o lege controversată în materie electorală. Alegerile din 2019, 'în pericol'

reuters
Erdogan

Parlamentul turc a adoptat marţi o lege controversată în materie electorală, despre care opoziţia afirmă că poate deschide calea pentru fraude şi pune în pericol corectitudinea alegerilor din 2019, transmite Reuters, conform agerpres.ro

După ce vicepreşedintele parlamentului, Aysenur Bahcekapili, a anunţat rezultatul votului, a izbucnit o altercaţie între deputaţi naţionalişti şi cei din principala formaţiune de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP). Mai mulţi parlamentari au făcut schimb de pumni, s-au îmbrâncit şi s-au fugărit prin sală. 

Noua lege permite formal crearea de alianţe electorale, deschizând calea pentru o coalizare a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan cu aliaţii săi naţionalişti.

Accident dramatic în nordul Turciei! Un autobuz de pasageri a lovit un camion și a luat foc: Zeci de victime / FOTO&VIDEO


Deşi adoptarea proiectului era larg anticipată, dată fiind susţinerea din partea AKP şi a Partidului Mişcarea Naţionalistă (MHP), criticii guvernului au tras un semnal de alarmă. 

Legea acordă Comisiei Electorale Centrale autoritatea de a fuziona circumscripţii electorale şi de a transfera urne în alte circumscripţii. Urnele vor fi admisibile fără sigiliul comisiei electorale locale, fiind astfel oficializată o decizie luată în timpul referendumului de anul trecut, criticat de opoziţie şi de observatori. 

Tot potrivit noii legi, membri ai forţelor de securitate vor putea intra în secţiile de vot la invitaţia unui alegător, o măsură despre care guvernul afirmă că va împiedica intimidările din partea PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) în sud-vestul ţării, cu majoritate kurdă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.