Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ între sindicaliștii ANP și Tudorel Toader pe 'grațierea mascată'. Câți deținuți au fost eliberați în total, în ultima lună

inchisoare puscarie gratii

1334 de deținuți au fost eliberaţi în ultima lună, de la intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu, spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care îl contrazic pe ministrul Justiţiei.

Cifre exacte: 674 liberati la termen si 660 (de care ministrul Toader uita) liberati conditionat, in plus. Toti au beneficiat de recursul compensatoriu.

Doar ieri, 16.11.2017, au fost pusi in libertate conditionat, ca urmare a aplicarii legii recursului compensatoriu, un numar de 128 de detinuti, numarul total al detinutilor din penitenciare scazand astfel la 24.336. Acest trend se va pastra o buna perioada de timp, pe masura ce beneficiarii recursului compensatoriu vor fi prezentati comisiilor de liberare conditionata.

Reacția lui Tudorel Toader după refuzul lui Kovesi de a se prezenta în fața comisiei 'sufrageria lui Oprea': 'Va exista o răspundere'

Dar, pentru ca dezinformarea prin omisiune ramane dezinformare, va punem la dispozitie cifrele exacte ale gratierii mascate, dupa o luna de aplicare. Cel mai probabil domnul Tudorel Toader va fi iarasi surprins, insa in perioada 19.10.2017 - 15.11. 2017 ca urmare a aplicarii legii recursului compensatoriu, numarul de detinuti din penitenciare a scazut de la 25.798 la 24.464, conform datelor prezentate de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Rezulta, deci, ca au fost pusi in libertate, prin aplicarea acestei legi, un numar de 1.334 de detinuti, din care 674 la termen, asa cum a precizat dealtfel si ANP. Restul de 660 au fost pusi in libertate conditionat, acestia intrand mai repede in comisiile de liberare tocmai pentru ca le-au fost scazute pedepsele prin recursul compensatoriu (nb! Aceasta cifra a crescut deja cu 128 ieri).

Detaliul referitor la detinutii pusi in libertate conditionat ca parte a totalului beneficiarilor este relevant avand in vedere ca pana in 2022 majoritatea beneficiarilor acestei legi vor fi din categoria celor liberati conditionat, iar acest numar va fi extrem de mare si de nepopular, de indata ce criminalitatea va exploda si se va dovedi ca aceasta masura nu are nicio legatura cu modernizarea penitenciarelor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.