Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ între Tudorel Toader și Klaus Iohannis! Ministrul Justiției, replică DURĂ: 'Nu am acționat în nume personal'

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudorel Toader sedinta de guvern

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi dă replica lui Klaus Iohannis, declarând că nu a acționat în nume personal atunci când a propus revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Poate să audă oricine. Eu mă comport ca ministru al Justiției în numele ministerului pe care îl coordonez și făcând parte în același timp din Guvernul alianței de la guvernare. Prin urmare, este exclus această ipoteză, pentru că, repet, nu am acționat și nu acționez în nume personal și ca argument nu cred că dna prim ministru, nu cred că alianța de la putere ar da curs solicitării mele în numele personal. Eu n-am auzit președintele vorbind în acești termeni. Dacă Guvernul va cere, voi merge personal să susțin sesizarea (n.r. la CCR). Eu voi aduce argumente. Cine îl va reprezenta pe președinte va aduce celelalte argumente. Judecătorii au evaluarea dânșilor, raportându-se la valorile constituționale”, a spus Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR.

"Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă", a afirmat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.