Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ la grupul Ford: este cercetat PENAL în SUA

freep.com
ford

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a deschis o investigaţie penală împotriva Ford Motor, legată de procesul de certificare a emisiilor auromobilelor, a anunţat vineri producătorul auto, precizând că va colabora în cadrul anchetei şi că efectuează o evaluare internă, transmite Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Gafă MONUMENTALĂ făcută de poliția din Sri Lanka: poza unei americane, pusă din greșeală între cele ale suspecților de la atacuri

Ford a arătat că grupul a fost informat în această lună de Departamentul de Justiţie în legătură cu investigaţia penală, care este cel mai recent caz de evaluare a respectării standardelor referitoare la emisiile vehiculelor din SUA.

  • „Ford cooperează în totalitate cu guvernul şi îl vom informa de ceea ce vom constata prin investigaţia şi evaluarea noastră tehnică”, potrivit companiei.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au refuzat să comenteze.

Reprezentanţi ai Ford au avut întâlniri cu oficiali ai Comisiei pentru Resursele Aerului din California şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Al doilea mare producător de automobile din SUA a prezentat un plan de testare a emisiilor care a fost aprobat de autorităţile de reglementare.

Citește și: Criza economică ia amploare în Venezuela: Nicolas Maduro DUBLEAZĂ salariul minim din cauza hiperinflației

Primul vehicul evaluat de Ford este modelul din 2019 al camionetei pickup Ranger.

Ford riscă penalizări semnificative, agenţile de reglementare adoptând o politică fermă în privinţa emisiilor vehiculelor.

În februarie, Ford a dezvăluit agenţiilor de mediu o problemă legată de emisii şi a angajat firma de avocatură Sidley Austin şi experţi pentru a investiga sistemul de economisire a carburantului şi procedurile de testare, după ce angajaţii şi-au exprimat îngrijorarea legată de modelul analitic, care face parte din economia de carburant şi procesul de complianţă a standardelor de emisii.

Ford a anunţat anterior că nu ştie dacă va trebui să corecteze datele oferite autorităţilor de reglementare sau cumpărătorilor. Compania a reiterat vineri că această problemă nu implică utilizarea aşa-numitelor dispozitive de apărare, care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor.

În luna ianuarie, Fiat Chrysler Automobiles a acceptat plata a 800 de milioane de dolari pentru închiderea anchetelor Departamentulu ide Justiţie şi statului California referitoare la utilizarea unui soft ilegal pentru producerea unor rezultate false ale testelor de poluare. O investigaţie panelă a Departamentului de Justiţie este încă în desfăşurare.

  • Context: Autorităţile americane de reglementare investighează şi grupul german Daimler, pentru emisii excesive ale vehiculelor diesel Mercedes-Benz, dar Departamentul de Justiţie şi Agenţia de Protecţie a Mediului au refuzat să comenteze. Daimler a refuzat să comenteze, dar a recunoscut anterior că este învestigat în Germania şi Statele Unite. Volkswagen a acceptat plata a peste 25 de miliarde de dolari în Statele Unite, în scandalul emisiilor automobilelor diesel, sumă incluzând solicitările de daune din partea proprietarilor de vehicule, plăţi către autorităţi de mediu, state şi dealeri. Grupul s-a oferit şi să răscumpere circa 500.000 de vehicule poluante în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.