Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș într-o localitate din Buzău din cauza unei antene 5G! Oamenii s-au revoltat, preotul a devenit mediator între săteni și primar

Radu Pop
twitter.com
telecomunicatii economie

Scandal uriaș într-o localitate din Buzău din cauza unei antene 5G! Oamenii s-au revoltat, preotul a devenit mediator între săteni și primar

Construirea unui releu de telefonie, despre care s-a zvonit că ar beneficia de tehnologia 5G împarte o comunitate din Buzău în două. Unii săteni se tem că ar putea emite radiații și au cerut socoteală primarului, însă ceilalți o consideră extrem de necesară.

Zeci de săteni s-au strâns în fața primăriei din Țintești

Zeci de săteni s-au strâns în fața primăriei din Țintești, nemulțumiți că lângă localitatea lor se construiește un releu de telefonie, scrie antena3.ro.

În tabăra celor care se opun este și un preot din sat, care a strâns zilele trecute mai mulți localnici și s-au dus să îi ceară socoteală primarului.

”Ați reușit să divizați comuna, ca să zic așa, pentru că iată-ne în două tabere. Ați promis că veți face tot ce vă stă în putere ca să opriți instalarea antenei. Promisiunea dumneavoastră s-a concretizat în amenințări.

Constat că nu ați făcut nimic în virtutea promisiunii pe care ați făcut-o. S-a lucrat în continuare, deci se merge pentru instalarea acestei antene care e nocivă și pentru partea dumneavoastră, și pentru cei care strigă împotriva noastră.”, i-a spus preotul primarului.

Muncitorii angajați de operatorul de telefonie au început deja construcția antenei

Muncitorii angajați de operatorul de telefonie au început deja construcția antenei. Șantierul se află la circa 500 de metri distanță de sediul Primăriei Țintești și de gospodăriile mărginașe.

Unii dintre sătenii sunt convinși că vor avea de suferit din cauza radiațiilor pe care le-ar putea emite antena, deși nu există momentan niicun studiu care să ateste acest lucru.

”Sunt radiații. Ne putem îmbolnăvi”, spune o localnică.

Sunt însă și săteni care susțin că este necesară o antenă GSM în localitatea lor, pentru că în zonă semnalul de telefonie este foarte slab.

”Cred că este mai mult decât necesară, pentru că nu avem semnal. Este și nu prea este”, susține un alt localnic.

”Firma de telefonie a obținut toate avizele”

Primarul din Țintești dă asigurări că nu va exista niciun pericol.

”Este o antenă GSM. Se montează pe ea până la 4G. Firma de telefonie a obținut toate avizele. Eu am cerut la firma respectivă să-mi aducă toate detaliile să tehnice să demonstrăm că nu e 5G”, a precizat primarul din Țintești, Aurel Stoica.

Edilul promite să le dovedească opozanților proiectului că firma care a început ridicarea antenei GSM deține toate autorizațiile necesare, inclusiv cele care vizează sănătatea publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.