Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș la FIA: Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Mohammed ben Sulayem, a fost acuzat de comportamente sexiste și intimidare

fia.com
FIA

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Mohammed ben Sulayem, a fost acuzat de comportamente sexiste şi intimidante de către una din fostele sale colaboratoare, conform publicaţiei britanice The Telegraph, citată de cotidianul L'Equipe.

Într-un context de tensiuni şi de retragere din activităţile sale legate de Formula 1, Mohammed ben Sulayem, preşedintele FIA, a devenit ţinta unei noi polemici, fiind acuzat de Shaila-Ann Rao, fostă secretar general interimar al organismului, de comportamente sexiste şi intimidante la adresa sa.

Conform The Telegraph, aceasta a trimis o scrisoare în care a descris comportamentul superiorului său înainte de a demisiona în luna decembrie.

Scrisoarea a fost adresată lui Mohammed ben Sulayem şi Carmelo Sanz de Barros, preşedintele Senatului Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Dar nicio anchetă internă nu a fost dispusă ca urmare a acestor acuzaţii, iar mai mulţi angajaţi ai FIA, chestionaţi de publicaţia britanică, au recunoscut atitudini condescendente în acest sens.

În urmă cu câteva luni, Mohammed ben Sulayem a "dezminţit orice acuzaţii de sexism". Dar pe site-ul său de internet, devenit mult mai accesibil în prezent, preşedintele afirma că "nu iubeşte femeile care se cred mult mai inteligente decât bărbaţii... pentru că nu sunt, în realitate".

Aceste remarci au fost dezvăluite de cotidianul Times la finele lunii ianuarie 2023. FIA a replicat însă că aceste afirmaţii nu reflectă convingerile actuale ale oficialului din Emiratele Arabe Unite, fost pilot de raliuri şi devenit preşedinte al forului internaţional automobilistic pe 17 decembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.