Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaş la Poliţia Locală Braşov: Concursul în baza căruia urmează să se facă reduceri de personal ar fi fost fraudat

Conducerea Poliţiei Locale Braşov va sesiza organele de cercetare penală privind posibila fraudare a concursului organizat, săptămâna trecută, pentru testarea personalului propriu, transmite Agerpres.

Reacţia conducerii instituţiei aflată în subordinea municipalităţii braşovene vine în contextul în care, în mediul online, au apărut, în ultimele zile, acuzaţii privind o posibilă fraudare a acestui concurs, în urma căruia 12 lucrători ar urma să fie concediaţi.

"În urma analizei bazate pe declaraţiile, verbale şi scrise, date de participanţii la organizarea şi desfăşurarea concursului, deşi nu există probe directe care să conducă la concluzia existenţei unor cazuri de fraudare a examenului, însă constatând că există unele suspiciuni rezonabile care ar putea genera o situaţie de neîncredere în corectitudinea concursului, directorul Poliţiei Locale Braşov a luat hotărârea de a sesiza organele de cercetare penală pentru efectuarea de verificări potrivit prevederilor legale", a transmis, miercuri, Poliţia Locală Braşov.

Concursul a fost organizat în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov, adoptată recent şi care prevede obligativitatea ca toţi poliţiştii locali braşoveni să participe la această testare, scopul fiind ca cei mai slabi 12 lucrători să fie concediaţi.

Liderul sindicaliştilor din Poliţia Locală Braşov, Ştefan Calaican, a declarat, pentru AGERPRES, că sindicatul, afiliat la Federaţia Columna, s-a adresat deja instanţei de contencios administrativ pentru suspendarea şi ulterior anularea hotărârii CL Braşov privind organizarea concursului, care ar fi ilegală în condiţiile în care în timpul stării de alertă nu se pot face restructurări sau concedieri.

Conform lui Calaican, restructurarea decisă prin HCL Braşov ar viza peste 20 de persoane, prin comasarea unor birouri, astfel încât, practic, din patru s-ar reduce la trei numărul acestora.

Primul termen de judecată în acest proces este pe 9 martie.

Potrivit Primăriei Braşov, procedura de testare a angajaţilor din Poliţia Locală va continua, în data de 9 şi, respectiv, 25 martie, urmând să fie testaţi angajaţii care, din motive medicale, nu s-au putut prezenta la examenele din perioada 24-25 februarie, iar în data de 10 martie va avea loc concursul pentru postul de şef birou la Biroul de organizare misiuni monitorizare şcoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.