Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS Comisia Europeană se implică în fotbal și cere UEFA să nu dispute semifinala şi finala Euro 2020 pe Wembley

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a opinat că Uniunea europeană de fotbal (UEFA) trebuie să cântărească bine decizia de a organiza semifinalele şi finala turneului EURO 2020 pe stadionul Wembley, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetăţenilor săi din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP.

''Aceasta nu este o decizie pe care noi trebuie s-o luăm la Comisie. Ea aparţine UEFA. Dar vreau să-mi împărtăşesc îndoielile mele privind posibilitatea organizării semifinalelor şi a finalei EURO pe Wembley, într-un stadion plin, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetăţenilor săi către Uniunea Europeană din cauza creşterii numărului de contaminări'', a declarat Margaritis Schinas în Parlamentul European de la Bruxelles.

''Gândesc că UEFA ar face bine să analizeze cu grijă această decizia. Nu este o decizie nevinovată. Va trebui luată în cunoştinţă de cauză'', a adăugat oficialul european, vicepreşedinte al Comisiei Europene privind promovarea modului de viaţă european. Ea supervizează şi coordonează activitatea mai multor comisari europeni, inclusiv a celui responsabil de sport.

Pe 22 iunie, guvernul britanic a anunţat că peste 60.000 de spectatori vor fi autorizaţi în tribunele arenei Wembley pentru semifinalele şi finala EURO 2020, în loc de 40.000, cifra iniţială, într-un stadion cu o capacitate maximă de 90.000 locuri.

Disputarea celor trei meciuri la Londra rămâne însă o decizie controversată. Săptămâna trecută, Mario Draghi, premierul Italiei, şi-a manifestat dorinţa ca finala EURO 2020 să nu aibă loc într-o ţară în care infecţiile sunt pe cale să crească rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.