Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS Muncitorii din Coreea de Nord, drogaţi cu metamfetamină: Care sunt efectele drogului

coreea de nord

Coreea de Nord e una din ultimele ţări ale lume unde comunismul e încă "în floare" şi nu dă semne că ar fi vreo şansă să se schimbe ceva. Ultimele informaţii din acea parte a lumii sunt de-a dreptul scandaloase. Muncitorii de pe şantiere sunt drogaţi cu metamfetamină pentru a putea da randament mai bun.

Citeşte şi: Încă o mare vedetă a fost dată afară de la PRO TV

In incercarea disperata de a termina la timp un amplu proiect imobiliar, managerii de proiect de pe santierele din Pyongyang au ajuns sa le dea muncitorilor metamfetamine pentru a capata mai multa forta si a uita de foame. Drogul, supranumit si "cocaina saracului", este un puternic psihostimulent care odata tras pe nas sau inhalat da o senzatie de euforie si energie, creste bataile inimii, scade pofta de mancare si sporeste cu mult cantitatea de dopamina din organism, de unde vine si dependenta, chiar dupa prima utilizare, relateaza The Telegraph. Efectele unei doze dureaza pana la 12 ore.

Citeşte şi: AUR pentru România la Rio: Fetele de la spadă au SPULBERAT China

Sute de mii de cetateni sunt fortati sa munceasca pentru a construi cat mai repede un zgarie-nori de 70 de etaje si peste 60 de blocuri de locuinte, proiect prin care tara comunista vrea sa isi arata prosperitatea. "Managerii de proiect nu se sfiesc sa le dea droguri muncitorilor in constructii pentru a lucra mai cu spor. Trec prin chinuri teribile" a declarat o sursa pentru Radio Free Asia, anunţă ProTV. ONG-urile care apara drepturile omului condamna vehement aceste practici: "Va fi foarte dificil sa probam aceste acuzatii, dar daca se dovedesc a fi adevarate le vom condamna. Adevarata problema aici este sclavia, iar intrebarea noastra este daca tot vor sa termine asa repede, de ce nu isi platesc lucratorii in loc sa ii drogheze." Acuzatii potrivit carora Coreea de Nord produce metamfetamina pentru a-si spori productivitatea au aparut inca din anii ’70.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.