Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul abuzurilor de la Hollywood ia amploare: O nouă investigaţie a poliţiei din Los Angeles

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Departamentul de poliţie din Los Angeles (LAPD) a început o nouă investigaţie în cazul producătorului hollywoodian Harvey Weinstein, în legătură cu un comportament indecent pe care acesta l-ar fi avut în anul 2015, informează hollywoodreporter.com. O altă anchetă referitoare la o agresiune sexuală de care Weinstein s-ar fi făcut vinovat în 2013 se află în derulare la LAPD.

Citeşte şi: Schimbări masive în legislație: Decizia autorităților care va afecta mii de oameni

În afară de aceste două investigaţii în cazul Weinstein, mai desfăşoară în prezent anchete New York Police Department (NYPD), Beverly Hills PD şi Metropolitan Police din Londra (Scotland Yard). NYPD a demarat o anchetă luna trecută şi a anunţat, vineri, că în prezent strânge dovezi în cazul Weinstein şi că ar avea nevoie de un mandat pentru a îl aresta pe producător.

Citește și: Vești bune pentru cadrele didactice: Ce propunere a aprobat Comisia pentru Învățământ a Camerei Deputaților

Recentele acuzaţii de abuz sexual formulate la adresa lui Harvey Weinstein de actriţa Paz de la Huerta, care susţine că acesta a violat-o de două ori, ar putea duce la arestarea lui, au declarat pentru CNN surse apropiate investigaţiei. Mărturia ei se adaugă altor 93 de femei care au declarat că au fost hărţuite de producător. Dintre acestea, 14 spun că au fost violate de magnatul de la Hollywood. Vineri, într-o conferinţă de presă, şeful detectivilor Poliţiei din New York, Robert Boyce, a apreciat drept credibil cazul actriţei Paz de la Huerta din cauza capacităţii acesteia de a-şi aminti fiecare moment al agresiunii.

Biroul procurorului districtual din Manhattan a transmis CNN că un procuror specializat în infracţiuni cu caracter sexual desfăşoară deja o investigaţie în legătură cu incidentele semnalate. Beverly Hills PD a început o investigaţie în cazul lui Weinstein şi a regizorului James Toback, care a fost acuzat de hărţuire şi agresiune sexuală de sute de femei. Scotland Yard a anunţat că anchetează incidente care ar fi avut loc începând din anii 1980 până la sfârşitul anului 2015. Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Citește și: Dragnea, avertisment pentru angajatori: Ce ordonanță pregătește Guvernul Tudose

Weinstein, în vârstă de 65 de ani, a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei. Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Citeşte şi: ALERTĂ la Hollywood: Scandalul sexual poate duce la prima ARESTARE de răsunet

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA). Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein. Consiliul de conducere al The Television Academy, instituţia care acordă premiile Primetime Emmy, a anunţat că în luna noiembrie va fi supusă votului excluderea producătorului Harvey Weinstein dintre membrii săi. Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.