Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul abuzurilor sexuale din Biserica Catolică bubuie în curtea Papei: supraviețuitorii acuză că sunt traumatizați în anchete

captura youtube
papa francisc

- Un grup neozeelandez care reprezintă supraviețuitori ai abuzurilor sexuale asupra copiilor în Biserica Catolică cer intervenția Papei Francisc, susținând că fețele bisericești gestionează greșit procesul, iar în spatele ușilor închise traumatizează din nou victimele.

Într-o scrisoare trimisă Vaticanului, citată de Reuters, filiala neozeelandeză a Survivors Network of those Abused by Priests (SNAP), o organizație globală pentru victimele abuzurilor asupra copiilor, a acuzat oficialii bisericii din Noua Zeelandă că au încălcat procedurile de gestionare a cazurilor de plângeri de abuz.

"Cel mai trist este faptul că suntem afectați chiar de biroul Bisericii înființat pentru a oferi vindecare", a declarat Christopher Longhurst, liderul național al SNAP Aotearoa Noua Zeelandă, în scrisoare.

Longhurst a spus că, în timp ce în mod public liderii bisericii catolice locale întind o "mână deschisă spre speranța de vindecare", în spatele ușilor închise ei traumatizează supraviețuitorii a doua oară prin încălcarea propriilor proceduri.

"Având în vedere lipsa unei căi autentice și oneste de vindecare în Biserica Catolică din Noua Zeelandă, am dori să cerem ca Sanctitatea Voastră să intervină", a declarat Longhurst.

Nu este clar dacă papa, care primește sute de scrisori trimise prin poșta obișnuită în fiecare zi, a văzut deja scrisoarea.

Longhurst a declarat pentru Reuters că gestionarea defectuoasă a inclus refuzul unei investigații adecvate, a unei revizuiri corecte a procesului, tergiversări și divergențe și, de asemenea, o lipsă generală de compasiune.

Liderii bisericii din Noua Zeelandă au declarat, la rândul lor, că actualizează și îmbunătățesc continuu procesele de reclamații pentru a ajuta supraviețuitorii abuzurilor.

Scrisoarea adresată Papei vine în contextul unei anchete publice în curs de desfășurare privind abuzul fizic și sexual în instituțiile de îngrijire religioase și de stat din Noua Zeelandă, care a constatat în 2020 că până la un sfert de milion de copii, tineri și adulți vulnerabili au fost abuzați în ultimele decenii. Indigenii Māori au reprezentat o mare parte din victime.

Este una dintre cele mai lungi și mai complexe anchete întreprinse în Noua Zeelandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.