Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul banderolelor de la CM din Qatar ia amploare - O fostă compioană europenă amenință cu retragerea. Ar putea fi ultimul lor Campionat Mondial

dohanews.co
qatar world cup

Tensiune la Campionatul Mondial din Qatar. Danemarca, națională care face parte din Grupa D, alături de Franța, Tunisia și Australia, amenință că se retrage de la FIFA! Asta ar însemna că acesta ar fi ultimul Mondial al lor din istorie, dacă duc până la capăt acțiunea, notează GSP.ro.

Scandalul banderolei „One Love” a înfuriat Europa. Giani Infantino, mâna de fier a FIFA, care le-a interzis căpitanilor mai multor naționale să promoveze drepturi egale pentru LGBT, i-a făcut pe nordici să reacționeze dur. Și să ia în calcul un plan radical.

Danezii, campioni ai Europei în 1992, nu mai vor să-l susțină pe Gianni Infantino la președinția FIFA, în martie 2023, și anunță chiar că se gândesc să se retragă de la Zürich!

„Nu e o decizie pe care o luăm acum, suntem clari de multă vreme asupra acestui aspect. Din luna august discutăm cu colegii din nordul Europei. Trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat și să facem o strategie comună", a declarat Jesper Moller, președintele federației daneze.

De altfel, Nancy Faeser, Ministrul de Interne al Germaniei, a purtat banderola „One Love”, interzisă fotbaliștilor, la meciul nemților cu Japonia, scor 1-2. Ea s-a așezat chiar lângă Gianni Infantino, președintele FIFA. Cei doi s-au salutat la începutul meciului, dar pe parcursul partidei nu au discutat deloc.

FIFA le-a amenințat cu sancțiuni drastice pe naționalele care voiau să poarte banderola, pe linie sportivă, iar luni, la 12:00, ora României, Olanda, inițiatoarea proiectului, a cedat prima și a anunțat că renunță. Apoi, rând pe rând, au „îngenuncheat” și celelalte: Anglia, Belgia, Țara Galilor, Elveția, Danemarca, Franța și, într-un final, și Germania.

Renunțarea a stârnit o adevărată furtună la Berlin. S-a mers până într-acolo încât unii politicieni germani au cerut Federației (DFB) să retragă echipa de la turneul final indiferent de consecințe. Demersul n-a mers însă la bun sfârșit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.