Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul bisericii din Constanța care trebuie demolată pare că a luat sfârșit: discuție între omul Guvernului și ÎPS Teodosie

cruce

Instanța a hotărât că Biserica „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roşu, județul Constanţa, trebuie demolată, asta pentru că „lucrările de construcție au fost realizate fără autorizație de construire”. Decizia a stârnit un adevărat scandal public, însă totul pare că a luat sfârșit.

Deputatul Dumitru Focșa susține că a avut o întâlnire cu Secretarul de stat Victor Opaschi din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. Pe 20 iunie, urmează să fie lansată o licitație care are în vedere contractarea unei firme care să se ocupe de demolările efectuate de către Primăria Constanța, transmite ziuaconstanta.ro.

„După întâlnirea cu domnul Secretar de stat, Victor Opaschi din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte, am convenit împreună ca această instituție să medieze între Arhiepiscopiei Tomisului si Primăria Constanța.

În prezența mea și a colegilor mei parlamentari, Sorin Mateescu și Titi Stoica, a avut loc o convorbire între domnul Secretar de stat și ÎPS Teodosie în vederea pregătirii momentului de mediere spre a fi alocată o suprafață de teren în zona Macul Roșu sau zonele limitrofe, locație unde va putea strămuta bisericuța "Izvorul Tămăduirii" unde să se permită construirea unei biserici așa cum s-a convenit cu Primăria în anul 2000.

Rămâne sa vedem dacă Primăria va răspunde la această invitație din partea Secretariatului Cultelor”,a  spus Dumitru Focșa, potrivit sursei citate.

Vezi și: IPS Teodosie sfidează din nou! Va oficia Sf. Liturghie în biserica pe care Primăria Constanța o vrea demolată

Vezi și: Primarul Constanței îl acuză pe ÎPS Teodosie de abuz instuțional în formă continuată și amenință cu demolarea forțată a unei biserici .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.