Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul cărnii de cal revine. Europol a dezmembrat o vastă rețea europeană de trafic cu carne de cal

macelarie

Scandalul cărnii de cal revine în atenţia publică. Europol, în cooperare cu autorităţile din mai multe ţări europene, inclusiv România, a arestat 66 de suspecţi într-un caz de comercializare de carne de cal nesigură pentru consumul uman, se arată într-un comunicat al agenţiei europene de aplicare a legii.

Garda Civilă din Spania, în cooperare cu Europol, a destructurat o grupare de crimă organizată care se ocupa cu comercializarea de carne de cal nesigură pentru consumul uman în întreaga Europă. În Spania au fost arestat 65 de persoane, fiind inculpate pentru fapte precum abuz asupra animalelor, fals în act, spălare de bani, infracţiuni contra sănătăţii publice şi apartenenţă la o grupare de crimă organizată.

Teste efectuate în anul 2013 în Irlanda au indicat prezenţa cărnii de cal în mai multe produse care potrivit documentelor ar fi trebuit să conţină carne de vită. Mai mult, testele au detectat prezenţa în carnea de cal a rezidurilor de fenilbutazonă, un antiinflamator interzis pentru animalele destinate alimentaţiei umane.

Ancheta a relevat că animale din Spania şi Portugalia, considerate nesigure pentru alimentaţia umană, erau sacrificate în abatoare, carnea fiind ulterior exportat în alte state europene, în special în Belgia. Gruparea criminală falsifica documentele pentru ca să pară că animalele sacrificate erau sigure pentru consumul uman.

Agenţii Europol, în cooperare cu autorităţile din mai multe ţări, au efectuat acţiuni simultane împotriva acestei grupări în Belgia, Spania, Franţa, Portugalia, Italia, Elveţia, Marea Britanie şi România.

Citeşte şi: Andronic, dezvăluiri despre MIZELE interviului dat de Kovesi.'Sunt dispus să facem testul poligraf, SĂ VEDEM CINE MINTE' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.