Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul continuă la Colegiul Goethe din Capitală, după verificările Corpului de Control din minister - Directoarea a demisionat din nou

Radu Pop
colegiul goethe

Scandalul continuă la Colegiul Goethe din Capitală, după verificările Corpului de Control din minister - Diresctoarea a demisionat din nou

Directoarea Colegiului German Goethe din București și-a dat din nou demisia, potrivit unor surse Edupedu.ro. Directoarea Rodica Ilinca și-a mai dat demisia în data de 17 ianuarie împreună cu cele două directoare adjuncte, ca reacție la atitudinea „umilitoare” la care au fost supuse de Corpul de Control al Ministerului Educației, anunța atunci Colegiul într-un comunicat. Însă, 2 săptămâni mai târziu, cele trei directoare au revenit asupra deciziei și s-au întors în funcții, anunța ISMB. Nu se cunoaște motivul de acum al demisiei directoarei.

Amintim că ministrul Educației a trimis Corpul de Control după sesizarea unui părinte care viza „desfășurarea de meditații cu elevii de la clasă de către un cadru didactic, respectiv acțiuni de bullying ale aceluiași cadru didactic asupra elevului minor ca urmare a renunțării frecventării meditațiilor”, potrivit unui răspuns la solicitarea Edupedu.ro

Directoarea Colegiului German Goethe din București, Rodica Ilinca, și-a dat din nou demisia, potrivit unor surse Edupedu.ro. Este a doua oară într-o lună și jumătate când ia această decizie. Nu se cunoaște motivul deciziei de acum.

Prima oară, în data de 17 ianuarie, Rodica Ilinca și-a depus demisia împreună cu cele două directoare adjuncte ale Colegiului

Prima oară, în data de 17 ianuarie, Rodica Ilinca și-a depus demisia împreună cu cele două directoare adjuncte ale Colegiului, Lipan-Weber Maria și Herbert Alexandru Beatrice, ca reacție la atitudinea „umilitoare” la care au fost supuși de Corpul de Control al Ministerului Educației, anunța Colegiul într-un comunicat.

A doua zi, pe 18 ianuarie, profesorii de la Colegiul Goethe au protestat din același motiv, și în aceeași zi au anunțat apoi că încheie protestul.

Două săptămâni mai târziu, cele trei directoare ale Colegiului German Goethe din Capitală au revenit asupra deciziei de a demisiona, în contextul apropierii perioadei de examene, și rămân în funcție, a declarat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Elena Ștefan.

Ministerul Educației a anunțat că în data de 15 ianuarie a trimis Corpul de Control la Colegiul German Goethe din Capitală ca urmare a sesizării primite din partea unui singur părinte al cărui copil este elev la această școală. Sesizarea părintelui „viza desfășurarea de meditații cu elevii de la clasă de către un cadru didactic, respectiv acțiuni de bullying ale aceluiași cadru didactic asupra elevului minor ca urmare a renunțării frecventării meditațiilor organizate de cadrul didactic”, susține Ministerul Educației într-un răspuns la solicitarea Edupedu.ro.

Citește și: Scandal uriaș la Colegiul Goethe - Corupul de Control al Ministerului Educației sesizează procurorii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.