Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul continuă - Ludovic Orban nu-l vrea pe Mircea Drăghici la ședia AEP: 'PSD trebuie să retragă de urgenţă acest candidat'

Inquam Photos
Ludovic Orban

PNL solicită retragerea de urgenţă a candidaturii deputatului PSD Mircea Drăghici de la şefia Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a declarat, joi, preşedintele partidului, Ludovic Orban. 

"Solicităm retragerea de urgenţă a acestui candidat şi facem apel către toate partidele parlamentare ca în fruntea AEP-ului să fie susţinut un candidat asupra căruia să nu existe nicio umbră de îndoială privitoare la capacitatea de a asigura o conducere a AEP, prin care AEP să asigure legalitatea şi corectitudinea alegerilor care vor urma", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

Traian Băsescu intră la RUPERE în SCANDALUL pe buget: 'Nu poți tăia la servicii după hachițele lui Daddy'


Întrebat despre informaţiile cărora ar fi fost declanşată o anchetă penală privind subvenţiile de la bugetul de stat acordate PSD, el a răspuns: "Noi am cerut retragerea acestui candidat fără să ştim lucru acesta. În cazul în care s-a declanşat o anchetă penală, cu siguranţă PSD trebuie să retragă de urgenţă acest candidat. Noi considerăm că această propunere făcută de Dragnea pentru şefia AEP reprezintă o tentativă clară de a pregăti fraudarea alegerilor. Gândiţi-vă că în următorii doi ani vor avea patru rânduri de alegeri - alegeri europarlamentare, alegeri prezidenţiale, alegeri locale şi alegeri parlamentare. Nu există nicio garanţie privind neutralitatea AEP şi privind corectitudinea şi legalitatea organizării acestor alegeri, atât timp cât cel care a fost condamnat definitiv pentru fraudarea referendumului numeşte în fruntea AEP o slugă credincioasă, care dacă mai are şi dosar penal va fi şi mai credincioasă în a executa orbeşte comenzile ticăloase ale lui Liviu Dragnea". 

Daniel Barbu şi-a înaintat vinerea trecută demisia de la şefia AEP, din motive personale. 

Miercuri, deputatul PSD Mircea Drăghici, trezorier al partidului, a declarat că îşi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente şi depinde de Parlament dacă va fi validat, menţionând că i se pare normal să ocupe această funcţie cât timp nu va mai fi om politic. 

Parlamentul se va reuni în şedinţă comună miercurea viitoare pentru numirea noului şef al Autorităţii Electorale Permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.