Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul cu Listeria are urmări: Vor fi puse etichete speciale pentru legumele congelate

www.realitatea.net
legume congelate

În urma discuțiilor purtate săptămâna trecută la Bruxelles, s-a propus ca pentru viitor să se menționeze pe etichetele produselor din legume congelate recomandarea ca acestea să fie preparate termic înainte de a fi consumate, arată un comunicat al Autorității Sanitar-Veterinare (ANSVSA).

La teleconferința cu toate statele membre, organizată de Comisia Europeană, prin DG SANTE (n.n.- Direcția Generală pentru Sănătate), au fost discutate aspecte legate de gestionarea situației generate de prezența Listeria monocytogenes în porumbul congelat (produs de compania Greenyard din Ungaria) și, posibil în alte produse de origine vegetală congelate produse de această firmă. „În urma discuțiilor, s-a propus ca pentru viitor să se menționeze pe etichetele acestui tip de produse recomandarea ca acestea să fie preparate termic, înainte de a fi consumate (Listeria monocytogenes se distrugere prin tratare termică – fierbere)”, menționează ANSVSA.

Brexitul ar putea fi doar o poveste - Avertismentul transmis de premierul Theresa May

Cu acest prilej, au fost purtate discuții tehnice și a avut loc un schimb de opinii privind măsurile de gestionare a riscurilor întreprinse de către statele membre.

„S-a stabilit ca, în scurt timp, Comisia Europeană să transmită o informare pe acest subiect, care va cuprinde recomandări pentru fi difuzate către consumatorii din toate statele membre. De asemenea, s-a reiterat necesitatea ca autoritățile competente din statele membre să continue monitorizarea procedurilor de retragere a produselor companiei Greenyard din Ungaria”, se mai arată în comunicat.

„Precizăm că ANSVSA monitorizează în continuare procedurile de retragere și rechemare ale firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuție comunicată”, menționează Autoritatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.