Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave în fotbalul belgian: grup infracţional organizat, corupţie sau spălare de bani. 19 suspecți - inculpați, 9 - plasați în detenție

morganmckinley.co.uk
spalare de bani

Nouăsprezece suspecţi în vastul scandal de corupţie din fotbalul belgian au fost inculpaţi, vineri, iar nouă dintre ei au fost plasaţi în detenţie, a anunţat parchetul federal belgian, potrivit L’Equipe, informează News.ro.

În total, miercuri şi joi au fost reţinuţi 29 de suspecţi. Zece, între care şi tehnicianul echipei FC Bruges, Ivan Leko, au fost puşi în libertate, iar 19 s-au prezentat în faţa unui judecător de instrucţie, care a decis inculparea loc pentru formare de grup infracţional, corupţie sau spălare de bani, se menţionează într-un comunicat al Parchetului.

Citește și: Augustin Zegrean, critici pentru Putere: Se caută soluții pentru abaterea de la îndeplinirea cu bună-credință și loialitate a funcțiilor

Miercuri, parchetul federal belgian anunţa că tehnicianul echipei FC Bruges, Ivan Leko, Herman Van Holsbeeck, fost conducător al clubului Anderlecht, arbitrii Bart Vertenten şi Sebastien Delferiere şi agentul de jucători Mogi Bayat au fost reţinuţi.

Citește și:Erdogan PIERDE disputa cu Donald Trump: Turcia CEDEAZĂ în războiul cu SUA

Au avut loc percheziţii la sediile mai multor cluburi, la responsabili ai grupărilor, agenţi de jucători, arbitri, la un fost avocat, la un birou de contabilitate, la un antrenor, la jurnalişti şi la câţiva posibili complici. S-au realizat percheziţii şi în Franţa, Luxemburg, Cipru, Muntenegru, Serbia şi Macedonia.

În total, au participat la operaţiune 220 de poliţişti: 184 în Belgia şi 36 în afara Belgiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.