Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL de la Interne se lasă cu plecări din Sistem. Se anunță EXIT-uri interesante

cotidianul.ro
fratie siluete spioni umbra

Imaginile cu chestori din Ministerul de Interne stând în genunchi în fața șefului Doi şi-un sfert (DGIPI - serviciul de protecție internă din MAI) au făcut ocolul țării și nu numai. A apărut apoi ditamai ministrul de Interne care se ruga public de cel care a fost fotografie în genunchi să plece din funcție pentru că așa ar fi frumos.

Emilia Șercan reacționează la acuzațiile de PLAGIAT: 'Nu mai am lucrarea mea de licență'

Victor Rebengiuc, atac la Dragnea: 'Vreau să știu cum a făcut moșia'

Cutremurul provocat însă de fotografii este însă mai profund.Comisarul sef Aurelian Miu, nimeni altul decat seful serviciului Control al Politiei de Frontiera statea in genunchi cu mainile impreunate a ruga in fata sefului „Doi s’ un sfert”, dar si a altor chestori cu inalte functii de conducere face primele victime. Astfel, cu putin timp inainte de incheierea anchetei de urgenta ceruta de catre ministrul de Interne, deja se vorbeste de pensionarea chestorului cu patru stele Ioan Buda, seful Politiei de Frontiera care in momentul izbucnirii scandalului se afla la Ierusalim, relatează jurnalistul Cătălin Tache, cel care a declanșat cutremurul de la Interne prin publicarea fotografiilor în National.

content-image

De departe cea mai halucinanta situatie, poate chiar la fel de aberanta ca punerea in genunchi a comisarului sef Aurelian Miu este explicatia data pentru gest de seful Serviciului Control in fata membrilor Corpului de Control al MAI. Pentru ca, dupa cum a devoalat chiar Carmen Dan, Aurelian Miu a dat cu subsemnatul ca, dupa ce ar fi avut „un schimb mai dur de replici” cu seful serviciului secret al Internelor, a simtit „impulsul de a ingenunchea in fata acestuia”, precizand ca nu ar fi primit niciun ordin de la superiori in acest sens.Ceea ce inseamna ca, uite, pur si simplu fostul sef al „Doi s’ un sfert” era ca si canonizat in MAI, de sefi de structuri „simteau impulsul” de a ingenunchea si a se ruga in fata „Sfantului Gelutu”…

Conducerea Ministerului de Interne, desi ancheta demarata nu a fost inca finalizata, a confirmat autenticitatea fotografiilor din „National”, precizand chiar ca acestea au fost facute dupa o sedinta de bilant a Politiei de Frontiera, la ultimul etaj al sediului central al IGPFR, in jurul orelor 22.00.Adica noaptea, la masa la care au ramas doar sefii, cu bautura pe masa, in sediul oficial al unui inspectorat general al MAI!

Cerand in mod repetat comisarului sef Aurelian Miu sa faca „un ultim gest de onoare”, Carmen Dan a asigurat si ca va lua masurile administrative cele mai aspre pentru ca astfel de situatii jenante pentru imaginea ministerului pe care il conduce sa nu se mai repete. De altfel, ministrul de Interne a tinut o sedinta-fulger cu sefii tuturor structurilor din MAI, pe care i-a „prelucrat” astfel incat sa nu se mai repete asemenea chermeze si ritualuri halucinante in sediile oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.